Mina fingrar - utslagen

När jag var till min reumatolog i fredags så pratade vi bl.a. om mina utslag som jag har fått på tre av mina fingrar. Dem är verkligen jobbiga, och kliar som jag vet inte vad. Jag tycker nästan det känns som när man har fått ett myggbett på fotknölen eller tån och det kliar som tusan, ungefär så känns det. Stundvis vill man bara klia sönder allting, även fast jag verkligen försöker att inte röra det.
Utslagen sitter runt nagelbandet ner till första yttersta leden, samt lite på sidorna av fingret med. Min reumatolog skulle skriva en remiss till hudmottagningen så får vi se vad dem kan säga att det är. Min reumatolog var antingen inne på om det är psoriasis utslag eller någon typ av kontaktallergi, men jag har ingen aning om vad det i så fall kan vara för allergi emot. Det hoppas jag i så fall dem kan komma fram till.

Och sen har dem nästan bara blivit värre för varje dag den senaste tiden. Men så i söndags vid frukosten så kändes det helt plötsligt lite bättre. Jättekonstigt, men den enda skillnaden jag hade gjort var att jag i fredags kväll hade tagit min bromsmedicin Cosentyx. Det som är lite intressant med det är att den medicinen även går på psoriasis utslag samt psoriasisartrit. Så nu är jag nästan lite inne på om det kan vara sånna utslag ändå, eftersom det är i samband med att jag tog sprutan så precis.
Jag frågade även min reumatolog om man kan utveckla den delen av reumatism efter att man varit sjuk i många år. Alltså att det utvecklas till att man får problem med psoriasis utslag också, och det var inte alls ovanligt. Så det kan ju var det. Jag vet inte.

Men det känns inte som att man kan utesluta att det inte är det i alla fall. För innan jag tog Cosentyx sprutan i fredags så blev utslagen nästan värre för varje dag och sen jag märkte att det var lite bättre i söndags så har det stannat av. Så jag får väl hålla ögonen öppna och se om det blir någon skillnad eller värre inför när jag ska ta nästa spruta. Så det blir alltså till att vänta och se även denna gång.

Den här bilden är ifrån början av förra veckan och några dagar innan jag var till reumatologen. Det hann bli ännu värre tills jag var till min läkare, men ungefär såhär ser det ut. Nu ser det betydligt finare ut i alla fall, även om det känns strävt eller typ början till förhårdnad/förtjockning av huden. Sen tycker jag inte det är lika rött heller. Men vi får som sagt se hur det fortsätter och utvecklas. Om det blir sämre igen eller hur det blir. Det jobbiga har i alla fall varit att det kliar så mycket.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229