Nära att svimma efteråt

Nu har jag nyligen kommit hem. Idag har jag haft en halvdag på sjukhuset. Jag var först till Reumatologmottagningen för att få kortisonsprutor i SI-lederna (bäckenlederna) och höger armbåge. Reumatologen jag fick träffa idag var verkligen riktigt bra på att sticka måste jag säga, och snabb så det var skönt. För det är inte roligt att få dem där sprutorna, även fast man känner sig så illa tvungen. Så då är det skönt när det går fort så det är över snabbt.
Varje gång försöker jag intala mig att jag gör det för att det ska bli bättre, även fast det blir sämre först. Så är det, så nu hoppas jag bara att det ska bli bättre av dem här kortisonsprutorna jag fick. Den här gången fick hon till och med ut lite vätska ur armbågen, och det har jag i stort sett aldrig fått. Så det blev jag lite chockad över, för alltså måste den varit riktigt svullen för att vara mig eftersom jag annars i stort sett bara får "torra inflammationer" som man kallar det. Alltså att leden är svullen men att det inte blir någon vätska.

Efter besöket på reumatologen var det ett ganska stort glapp till mitt nästa besök. Då hade jag en tid till min smärtsjuksköterska för akupunktur. Det var mitt första besöket där på länge, så det kändes roligt att träffa henne igen eftersom det var ett tag sedan. Så då gick vi undertiden vi väntade till apoteket och hämtade ut medicin, samt att vi gick till kiosken och köpte en isglass till mig för att försöka få upp blodsockret.
Under besöket hos reumatologen höll jag på att svimma och kräkas. Det gick så himla fort. Jag blev så himla illamående samtidigt som jag höll på att svimma direkt efter att jag hade fått sista sprutan i armbågen, så då fick jag lägga mig ner tills det kändes bättre. Det kändes lite som att jag antingen fick ett blodtrycksfall eller om det kan vara att jag kanske höll andan när hon sprutade armbågen för att det gjorde ont. Den tog lite längre tid än ryggen med eftersom hon försökte få ut vätskan. Så jag vet inte, men det var efter armbågen jag blev sådär himla illamående och nära att svimma.

Efter det gick vi i alla fall ut och satte oss en liten stund utomhus för att få lite frisk luft, så då började det kännas lite bättre. Sen gick vi och åt lunch på sjukhusrestaurangen innan det var dags för andra sjukhusbesöket. Det var gott. Vi åt plocksallad där man får välja fem olika saker utöver grönsallad. Min blev lite mer som en kycklingsallad med quinoa.

Men undertiden vi åt kom jag och tänka på att jag kanske inte får ta akupunktur när jag precis har fått kortisonsprutor, och mycket riktigt så fick jag inte det. Jag måste vänta en hel vecka innan jag får ta det nästa gång, så det var lite surt. Men det var tur att jag kom på det undertiden vi åt, för då gick vi och frågade om det var så eftersom det var lite över en timme kvar tills jag hade tid.
Men istället för att få akupunktur så hjälpte min smärtsjuksköterska mig med att ta bort stygnen på magen efter att jag tog bort födelsemärket för lite mer än 2 veckor sedan. Annars skulle jag ta bort dem själv hemma, men det var nog tur att hon gjorde det eftersom de hade sytt ganska tight, men det såg väldigt fint ut. Så det var skönt. Det kommer nog knappt synas om det fortsätter läka som det gjort.
När vi kom och frågade henne om jag kunde få akupunktur eller inte så var hon ledig, så hon hjälpte mig innan hon gick på lunch så det var snällt. För då kunde jag åka hem efter det. Så har min största del av dagen sett ut.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229