Nervblockad nr.2

På morgonen/förmiddagen igår så kom sköterskan som hade hand om mig in tillsammans med en läkare. De ville kolla hur det går och kändes med handen. Eftersom jag fortfarande hade lika ont i den så pratade vi om ifall de skulle planera för att lägga en ny blockad som igår (lördag). Om de skulle göra ett nytt försök igår, och de ville jag gärna göra om de gick och fanns möjlighet.

Jag fick komma till UVA (uppvaket) efter lunch, ungefär vid tvåtiden. Men det var inte helt lätt att lägga den där blockaden igår. Så vi förstod varför den blockaden jag fick i förrgår inte tog riktigt. För självklart skulle just två av mina kärl ligga så precis på vardera sida om nerven som de ville bedöva, så det var inte så konstigt att den kanske inte kom på precis rätt ställe första gången. Alltså under försöker i förrgår.

Sen hade jag önskat att den här blockaden jag fick igår hade hållit lite längre. För redan vid tiotiden igår kväll började den sakta släppa. I och för sig på ”rätt” sida av handen (om man kan säga så), men det kändes ändå lite tidigt. För det hade ju bara gått ca 8 timmar innan den började släppa. Sen hade jag jättesvårt att somna igår kväll, men tillslut somnade jag i alla fall och sov fram till kl.04:00 på morgonen. Då hade hela nervblockaden gått ur, så då fick jag lite smärtstillande så jag kunde somna om lite lätt igen kortare stunder fram till morgonen.

Idag är tanken att vi ska börja smyg-sänka smärtpumpen lite. Enligt planen vi hade från i torsdags. Däremot vet jag inte hur det ska gå till, eftersom jag fortfarande har väldigt ont. För vi måste ju komma på något alternativ att ta till istället för smärtpumpen så det också ska fungera hemma. Men det skulle komma förbi en läkare på förmiddagen med sköterskan som har hand om mig idag, så vi får diskutera lite hur vi ska göra då. Hur planen ska se ut, så det känns ändå bra!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229