Nu börjas det

Jag började ju med Azatioprin (Imurel) för två veckor sedan på fredag. Första veckan fick jag en väldigt låg dos och sen efter en vecka skulle jag höja den, vilket jag gjorde i fredags. Och det har gått väldigt bra. Jag har inte känt av några biverkning eller så, vilket har varit väldigt skönt! Men i förrgår, alltså i tisdags så vaknade jag med världens huvudvärk och senare under förmiddagen kom illamåendet. Huvudvärken trodde jag först hade med att jag var i full fart på måndagen, alltså att det kanske blev lite för mycket och att jag tog ut mig eller något. Jag vet inte, men det var min teori och att illamåendet kom ifrån tabletten.

Men så tog jag ju tabletten igår igen och då var det så tydligt att illamåendet kom tillsammans med huvudvärken smygande mer och mer ju längre tid som gick efter att jag hade tagit tabletten. Och sen sent på kvällen så kändes det bättre. Och sen var/är det som värst vid middagstid. Jag hittade i alla fall mina åksjukearmband som jag brukar ha när jag mår illa, och dem hjälper lite men inte fullt ut. Jag ska som tur är till smärt imorgon (fredag) för att få akupunktur, så det ska bli skönt! För då kan jag få lite akupunktur för illamåendet med förhoppningsvis, och det brukar kunna lindra det lite det med. Bättre än armbanden.

Jag har varit så glatt överraskad med att det har gått så bra och att jag inte har känt några biverkningar, för på min reumatolog lät det som att det var rätt vanligt ändå. Speciellt med illamående och i början. Men det kommer väl nu när dosen börjar bli högre. Så jag hoppas kroppen vänjer sig rätt fort så det går över, men det kan ju ta allt från några dagar till veckor till månader, det vet vi ju inte. Jag hoppas på det bästa helt enkelt, också får jag försöka göra det bästa av det!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229