Ny studie & sovit dåligt

Gokväll!

Hoppas ni har haft en bra dag. Jag har inte varit helt på topp idag. I mitt tidigare inlägg nämnde jag att jag hade sovit väldigt dåligt natten till idag. Jag somnade inte förrän kring fyratiden, och det har gett sina spår under dagen om man säger så. Sen har jag känt mig sämre allmänt dem senaste dagarna, så allt hör nog ihop. Men en sak som jag absolut tror påverkar är vädret. Att det ganska fort har blivit betydligt kallare ute.

Idag såg jag också på en nyhetssida att forskare ifrån brittiska University of Manchester har kommit fram till att ledsjukdomar och dåligt väder visst kan ha en koppling till varandra. Att det finns en förklaring som styrker att regn och blåst visst kan påvisa att 20 procent av personer som lider av en ledsjukdom som t.ex. artros, reumatism eller fibromyalgi har större risk att drabbas av ledvärk vid exempel blåst och regn.
Det dem bl.a. kunde se var att när lufttrycket blev högt så var det jobbigt för många som led av kronsik smärta, och att det var mer skonsamt när vädret var torrare.

Genom alla år har jag upplevt det, men det har som sagt aldrig funnit bevis för det som har sagt att det ska finnas en koppling mellan det. Även om nästan dem allra flesta personer som jag har träffat som också har ledbesvär också upplever det på ett eller annat sätt. Men nu finns det som sagt bevisat att det finns en koppling.

Gillar

Kommentarer