Nya medicinen

I fredags eftermiddag började jag ju med den nya medicinen som jag ska ta för hypofysen. Under helgen har jag haft det jättejobbigt med framförallt huvudvärk och illamående, men äntligen igår så började i alla fall huvudvärken släppa lite. Inte helt, men lite i alla fall.

Huvudvärk är verkligen inte roligt. Man blir så begränsad och orkar knappt göra någonting. Sen är det ju illamåendet som inte riktigt vill släppa. Men jag hoppas det ska bli bättre det med snart.

I helgen har det varit rätt jobbigt med tankar kring hur jag ska orka ta den här medicinen om jag ska fortsätta ha sådan huvudvärk och illamående, eftersom jag måste ta den. Hur ska den där förändring på hypofysen annars kunna minska? Det får jag lite panik över, för det känns som att jag inte har något val riktigt. För jag vill ju inte riskera att bli av med synen, samtidigt som jag inte tror det skulle inträffa eftersom dem nu har koll på det tillsammans med att det är ett förlopp som händer väldigt sakta. Så jag vet inte. Får bara lite smått panik över hela situationen tror jag. Och att just jag ska råka ut för allting. Sen är det lite svårt att inte tänka bakåt, hur det kunde ha varit om vi hade kommit på det tidigare t.e.x. även fast jag måste tänka framåt, för det som har varit kan jag ju inte påverka. Så det är lite blandat.

Men det är ändå skönt att huvudvärken som sagt börjar lägga sig lite. Det gör att jag blir lite lugnare över allt i alla fall. Och jag hoppas det bara är en övergångsfas eller inkörningsperiod som kommer vara lite jobbig nu i när jag ska ställa in dosen och så på medicinen. Men bara man vet att det är över en period och att det kommer gå över så gör det de lite lättare i alla fall att stå ut. Men det är jobbigt när man inte vet om det kommer gå över överhuvudtaget eller inte.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229