Nyheter i sovrummet

Jag har haft en hel del ljusrosa färger här hemma sedan jag flyttade hemifrån blandat med lite blåa inslag, men nu har jag tröttnat lite på det rosa och känner att jag vill få bort det en period. 
Därför har jag mer och mer försökt fått bort det och försökt fått in lite mer utav det blåa, samt lite mörkare blåa toner än de jag tidigare haft.
Så nu i lördags var jag och köpte nya gardiner till sovrummet, samt ny gardinstång. Det gjorde en jätteskillnad. Framförallt när gardinerna blev i en annan färg, men också när man fick dem att de hänger ända uppifrån taket. Det blev en helt annan känsla i rummet.
Innan hade jag rosa färg på bl.a. gardinerna där inne (tråkigt att jag glömde ta en före bild) och nu blev det ett par i mörkblå/grå färg.

Jag tycker det är väldigt roligt att hålla på med inredning och färg o form. Det påminner lite om när jag under gymnasiet höll på med färg och form fast mer i tyger och kläder än på möbler och inredning. Men intresset för just inredning växte och ändra riktigt mycket när jag själv skulle flytta hemifrån och börja inreda mitt egna boende.
Sen har det alltid mer eller mindre funnits där när jag bodde hemma hos mina föräldrar med, men att det som jag sa verkligen växte när jag flyttade hemifrån själv.

Jag har det ganska neutralt hemma, vilket gör att det är relativt lätt att ändra färg så det känns nytt igen. Nu har jag inte gjort det så mycket, borsätt vid jul och så men annars har jag haft det väldigt lika ända sedan jag flyttade in här, och det blir tre år nu i maj -19.

Det som är väldigt bra när man har neutrala baser är att man med enkla medel kan förändra ett helt rum, och det är nog det jag tycker är roligt. För det är i stort sett på gardiner, kuddfodral, filtar och sängkläder som jag har valt att ha i färg här hemma. Sen att dem också går i relativt liknande toner. Men förutom det är det mesta vitt här hemma, eller lite naturfärg i mattorna förutom den i vardagsrummet som är i vita och blåa toner. Så då blir det enkelt och inte så himla dyrt heller om man vill förnya sig lite och ha en annan färg hemma. 

Sen har jag börjat få lite planer på att måla om någon vägg här hemma, för just nu är alla som jag sa tidigare i inlägget vita. Så det har jag lite som ett projekt här framöver tänkte jag. Sen vet jag dock inte vilken färg eller vilken vägg jag ska börja med, men det tänker jag mig visar sig. Jag får se vart jag känner att jag vill börja. Men det lutar i alla fall lite åt att jag vill måla en vägg i sovrummet samt i vardagsrummet. Jag vet i alla fall att jag vill måla väggen bakom sänggaveln i sovrummet. Det tror jag skulle vara snyggt.

När jag flyttade in hit valde vi att göra alla väggar vita för enkelhetens skull. Mycket för att jag då inte visste hur jag ville ha det, samt för att jag ville bo in mig lite först och känna efter hur jag ville ha det. Vilket nu verkar ha tagit nästan tre år, haha. Men bättre sent än aldrig. 
Sen är jag lite feg med färg känner jag. För mig har det i alla fall varit att jag tycker det är jättefint med färgade väggar hemma hos andra, men jag är för feg för att göra det själv. Men nu känner jag att det är dags för en liten förändring även hos mig!

Har ni målade väggar hemma eller har ni också vitt på de flesta väggarna?

Svante (mamma & pappas katt) ville också vara med på lite fotografier undertiden jag höll på och skulle ta dem här bilderna. Han satt still så fint.


Gillar

Kommentarer

Anita Swensson,
Vad mysigt och hemtrevligt det blev. Det gäller bara att ha lite fantasi vad man kan göra och det verkar du ju ha. Jättefint. Kram, kram.
elinhellgren.se
Elin Hellgren
,
Tack så mycket! Ja fantasin är det inge problem med Kram, kram.
Elin Hellgren
IP: 82.99.3.229