Nystart - Välkommen tillbaka

Hej på er!

Hoppas allt är bra med er! Med mig är det sådär. Jag mår väl lite bättre än igår tack vare att jag har fått lite bättre sömn inatt än natten innan, samt att jag inte vaknade imorse av att jag hade så himla ont i mitt knä. Annars har jag nu vaknat tre dagar i rad med att jag har haft så himla ont kring fästena på insidan av knät. Och då menar jag riktigt ont så jag måste typ andas mig igenom det så fort jag råkar röra benet en millimeter. Men med lite voltarensalva och kyla så har jag ändå fått det att lugna sig. Men det var ändå skönt att jag inte hade så imorse. Jag provade nämligen att somna på sida än rygg som jag annars ofta gör. Jag bullade upp med kuddar och så satt jag låg skönt, och det verkade faktiskt hjälpa. Så det var ändå skönt att det verkade hjälpa.

Annars är jag fortfarande ganska orörlig och har väldigt ont efter kortisonsprutorna som jag fick i förrgår. Jag hoppas det här är sista dagen av dem "jobbigaste" (eller vad man kan kalla det), innan det börjar vända till det bättre.
Jag hoppas verkligen det, för den här gången är det jobbigt! Det känns som att jag bara klagar nu, men samtidigt är det också sanningen. Jag kan inte sitta och skriva att allt går så bra och det är inga problem och gör inte alls så ont, när det egentligen är tvärt om. Sen är det en annan sak att jag verkligen hatar att egentligen berätta hur jag egentligen mår och hur det är. Men så ser det ut just nu i alla fall. Förhoppningsvis är allt på bättringsvägen.

Sen är jag idag inne på dag nr.2 med bromsmedicinen igen. Jag har äntligen fått börja med den nu igen, så välkommen tillbaka till den. Dock bara i halverad dos pga att jag nu sist råkade ut för en uvi nästan på en gång efter starten sist. För när jag tänker tillbaka på tiden från att jag startade med Xeljanz till att vi upptäckte den på odlingen så måste jag ha fått den bara någon vecka efter att jag började med den. Men att jag trodde dem biverkningar jag hade berodde på en annan medicin som skulle påverka så jag inte skulle bilda nya njurstenar.

Men nu ska jag i alla fall ta den här tabletten varje morgon under en månad som en intrappning kan man säga. Sen efter det om allt går som tänkt så ska jag öka upp den till två gånger per dag och ta den morgon och kväll.
Men det gäller som sagt att jag inte får några nya uvi:er eller någon annan typ av infektion så jag måste avbryta behandlingen igen.
Därför håller jag verkligen tummarna för att det ska gå bättre den här gången! Så jag inte råkar ut för någon ny infektion och måste avbryta allt på nytt. Men förhoppningsvis går det bättre att göra på det här sättet, att sakta smyga in medicinen mer och mer, än att ta den fulla dosen direkt från start. Hoppas!

Men det visar sig. Kommer det så kommer det, då får jag helt enkelt ta det då. Men sen är det ju klart att jag inte vill råka ut för det igen, för då blir det väl som nu att jag får många ställen som blir inflammerade på nytt och som behöver sprutas och inte får sprutas på en gång pga att man har en infektion i kroppen. Ja ni förstår nog förloppet. Lite samma som det varit nu.

Nej nu släpper vi det och tänker att det kommer gå bra istället. Den här gången kommer det gå bra. Jag måste försöka ställa in mig på det i alla fall, även om jag nästan är rädd varje dag för att det ska svida när jag går på toa för att det har varit "starten" av uvi:erna tidigare. För det är oftast på det sättet jag har märkt det. Men så länge det känns bra är jag lugn. Det blir som det bli helt enkelt.

Gillar

Kommentarer