Oförutsedda händelser - Hjälpmedel SAM

Igår hade jag en rätt fullspäckad dag. Inte nog med två sjukhusbesök, ett till fysioterapeuten och ett till arbetsterapeuten så fick jag dessutom eller troligtvis punktering på min manuella rullstol. Så direkt efter att jag var klar med sjukhusbesöken så åkte vi (jag och Elin) till Hjälpmedel SAM. Jag kom nästan precis krig lunch så alla tekniker hade inte kommit tillbaka efter lunchen så vi fick vänta lite där till någon kunde hjälpa oss. Men sen kom det en kille som hjälpte oss och bytte däcket åt mig, eller innerslangen och pumpade på dem båda. Så nu är dem som nya båda två.

Det var lite oklart om det var punktering eller inte, för jag visste att det var dåligt med luft. Men helt plötsligt så börja stolen bli väldigt svajig eller hur jag ska förklara. Den blev mjuk på högersidan och gungig, också var det jättedåligt med luft, så jag misstänker i alla fall att det måste ha blivit någon typ av punktering i alla fall. Men nu är det fixat i alla fall.

Sen kom dem även och hämtade min inne-elrullstol igår. Jag hade en tekniker hem hit i fredags som kom och kollade på den för ett av benstöden har bråkat och krånglat en hel del. Sen kollade han även på bromsen, för vid kanske 2-3 tillfällen är det precis som att ena sidan rör sig och inte är helt låst, och det är ju jätteläskigt när man är mitt i en förflyttning. Så han passade på och tittade på det samtidigt, och då visar det sig att hela bromsen är "slut", så det måste göras ett motorbyte. Det trodde jag inte. Så från att "bara" behöva byta ett fäste vid benstödet till att behöva göra ett helt motorbyte var jag inte riktigt beredd på.
Men då hämtade dem i alla fall stolen igår, också skulle dem fixa båda dem grejerna samtidigt när dem tog in den till Hjälpmedel SAM. Så det blir bra och skönt att få båda sakerna fixade på samma gång.

Jag hoppas bara den inte behöver vara inne på service alltför länge. Så jag kanske hinner få hem den till helgen i alla fall, för det är så frustrerande att inte kunna ta sig någonstans själv. Eftersom jag inte kan köra den själv, med tanke på att jag bara har en hand jag kan använda. Så jag håller tummarna för det!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229