Oläkt fraktur

Hej på er!

Igår blev det inte att jag uppdaterade något om hur det hade gått på sjukhuset. Det blev en betydligt längre dag på sjukhuset än vad det var planerat, och sen var jag helt slut och har fått sån huvudvärk. Troligtvis för att det verkligen tog på krafterna.

Först blev besöket hos reumatologen lite försenat. Men när jag väl kom in så pratade vi lite om hur det var nu, och sen kikade min reumatolog på foten där jag har ont, samt på fingret som har svullnat upp.
Ganska snabbt bestämde han sig för att han ville att jag skulle röntga foten. Så då blev det en akutremiss till röntgen, och i väntan på att den blev skickad så sprutade han mitt finger med kortison. Sen fick vi gå till röntgen, sitta där och vänta, ta röntgenbilderna, vänta på att dem blev bra och sen fick vi gå upp till reuma igen. Det tog en bra stund.

Sen fick vi komma in och träffa min reumatolog igen. Men det dem såg på röntgen var att de inte kunde se någonting över där jag har som mest ont idag. Där jag är så blå på utsidan vid början av fotryggen.
Men däremot kunde de se att jag hade en oläkt fraktur precis över där jag har haft så ont sen i mars, då jag tyckte att någonting small till när jag skulle förflytta mig. Jag skulle försöka hoppa upp och sätta mig mer rakt från halvsittandes.
Jag t.o.m. röntgade den då med, men då sa dem att det inte syntes någonting. Jag var även då väldigt skarpt blå över just det området, och det tog många veckor innan det försvann. Men oavsett så såg dem nu att jag har en fraktur där som har börjat läkt men den är inte helt färdigläkt. Det som blev frågan igår var om jag skulle behöva gips, men ortopeden som min reumatolog ringde och rådfrågade tyckte ändå det såg ut att vara så pass läkt så det inte ruckades/rörde på sig, så jag klarade mig ifrån det. Vilket var en STOR lättnad.
Men de tyckte att jag ska försöka linda foten som stöd och sen försöka att inte belasta den alltför mycket, eftersom det blir väldigt mycket påfrestning på mina leder i framfötterna och tårna i och med att fotlederna och delar av framfötterna är stelopererad. Sen trodde ortopeden att det i alla fall skulle dröja ca 3 veckor till innan den har läkt helt, så jag hoppas den kommer göra det.

Men sen tycker jag det är rätt läskigt att frakturen ändå inte har läkt än, för det var ändå i mars jag gjorde illa den. Sen känns det lite skönt på ett sätt att jag har haft rätt hela tiden, att jag kände rätt. För jag har varit lite att det måste vara jag som är överkänslig att jag har så ont, och att det bara är mjukdelarna som är sega på att läka. Men riktigt så var det ju inte nu. Sen blir det ju såklart väldigt svårt när det blir som i det här fallet att det inte syntes någonting. Då litar man ju på det, att ingenting i alla fall är trasigt. Aja, nu vet vi i alla fall. Det är i alla fall inte konstigt att jag har ont och fortfarande är öm där, även om det är betydligt bättre än vad det var då i mars. Men jag hade säkert behövt gips då, än att det har fått gått och rörts nu. Det är säkert därför det inte är helt läkt också. För om jag hade fått gips redan då och de hade fått hållits stilla så hade det nog läkt betydligt fortare än vad det gör nu.

Sen blir jag också lite rädd över att det krävs så lite för att det ska bli en fraktur. För det var inte direkt någon jättegrej som hände, utan det var jag som skulle försöka hoppa upp lite och räta på mig från halvsittandes också small det bara till. Det riktigt knakade kommer jag ihåg och gjorde jätteont. Men värre än så var det inte.

Under läkarbesöket kom vi också fram till att jag nu ska prova höja min bromsmedicin till den ordinerade dosen, och inte ta halvdos längre. Det har gått 3 veckor nu som jag har tagit en tablett varje morgon, och nu ska jag höja den så jag tar en morgon och kväll. Hittills har allt gått bra, så jag hoppas det fortsätter göra det.

Det var en liten försenad uppdatering om gårdagen. Hoppas ni har haft en trevlig och mysig lördag! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer