Om de ska krångla så ska det

God kväll, eller kanske rättare sagt Godnatt såhär på natten till er!
Jag har sovit litegrann, men jag har varit vaken sedan jag skulle ha min antibiotika där vid tolvtiden. Just nu ligger jag bara och väntar på att sköterskan ska komma in igen och berätta när vi ska få gå till stickhjälp igen. Precis som igår kväll.

Såhär var det, att när sköterskan satte igång antibiotika-droppet så sved det en hel del i kärlet och vid kanylen. Först trodde vi nästan att kärlet hade spruckit, så det blev att medicinen gick in utanför kärlet. För det såg lite lurigt ut. Men det gjorde det inte när hon testade med att bara spruta in koksalt. Så då kopplade hon på ytterligare ett dropp, eller rättare sagt en ny droppåse med bara vätska så det spädes ut lite. Det eftersom den jag hade tidigare under dagen hade tagit slut så precis, och då gick det mycket bättre.

Sen lämnade sköterskan mig och jag slumrade till en liten stund. Men sen när hon kom in igen en stund senare för att titta till mig så lärde jag gå på toa. Så då kopplade hon bort mig ifrån droppen så vi inte skulle behöva bråka med droppställningen också undertiden vi skulle ta oss till toan. Men sen när jag var klar och tillbaka i sängen så koppla hon på droppen igen, men då droppade dem inte istället. Alltså det gick inte in någon medicin. Så då gick hon och hämtade koksalt för att spola igenom kanylen, eftersom det ibland kan bli som ett litet stopp som man bara behöver spola igenom en gång så fungerar det igen. Men då gjorde det så grymt ont, så troligtvis gick kärlet sönder. Så nu har jag förbrukat tre kanyler från igår när jag kom till akuten på natten.
Så nu inatt har vi försökt fyra gånger utan ett lyckat försök, så nu väntar vi på att dem ska ringa från stickhjälp (dit jag var igår kväll också) igen så dem kan hjälpa oss att sätta dit en ny.

Troligtvis beror det på att jag har så sköra kärl som gör att dem går sönder hela tiden. Det kan man få om man t.ex. tar kortison, och det gör ju jag. Sen har jag blivit rätt svår stucken och ärrig i kärlen med tanke på att jag snart varit sjuk i 20 år och behövt tagit en hel del blodprov och haft en hel del kanyler med.Vid tretiden fick jag komma till stickhjälpen. Men det var inte helt lätt för dem heller att få dit en kanyl. Först stack en sköterska två gånger och försökte, men kärlen bara sprack. Sen ringde hon så en till person kom, och då var det han som stack mig igår. Så det var lite roligt. Men det var mindre roligt att jag inte hade några ställen kvar att stick på om den sak sitta på armarna. Så då blev de tvungen att kolla på fötterna, och först sa jag nej till det, men jag var i princip tvungen. Men som många av er som följt mig en länge tid vet är att jag är extremt känslig om fötterna. Ingen får i princip röra dem sedan alla operationer och nervsmärtor jag har.
Men efter lite om och men så gick jag i alla fall med på det. Så nu har jag en kanyl på vänsterfoten. Högerfoten fick dem inte ens kolla på, för den är det ett riktigt stort NO på.

Så nu en timme senare efter att dem ringde och sa att dem hade tid med mig till att vi fick dit en kanyl och jag är tillbaka på rummet så tog det närmare en timme. Sen tyckte dem absolut att dem måste försöka få dit en långtids-pvk imorgon. För det här kommer ju inte gå. Kärlen hinner ju inte återhämta sig.
För er som inte vet vad en långtids-pvk är så är det som en kanyl fast den har en längre plastslang som går i ett större och djupare kärl. Men den går inte lika långt och ända fram till hjärtat som en piccline gör. Jag har haft båda sorterna tidigare, och i mitt fall har det nästan blivit ett måste med en långtids-pvk om jag blir inlagd och behöver medicin direkt in i blodet via t.ex. dropp. För precis så var det i våras när jag hade opererat handen och fick ett smärtgenombrott med handen. Kroppen behövde smärtlindring eftersom jag hade så ont.

Men troligtvis så kanske jag får komma och sätta dit en långtids-pvk imorgon på förmiddagen. Bara det är innan den här kanylen pajar. Men de behöver en remiss så det ska sköterskan som jobbar natten nu be läkaren skriva när hon träffar han/hon imorgon. Så det blev en lång natt för mig, och inte kände jag att jag kunde sova när jag kom tillbaka efter att de hade fått dit kanylen. Men nu ska jag göra ett försöka igen, så godnatt på er! Kram E

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229