Operation igen - Denna gång, njursten

I förrgår fick jag hem ett brev som jag inte riktigt var bredd på att få. Det var nämligen en tid för att operera bort njursten. Det som var så konstigt på något sett var att precis under samma dag (i måndags) hade jag ringt och försökt fått tag på hon som gjorde stötvågsbehandlingen på mig i Bollnäs i Maj. De skulle ha hört av sig därifrån så fort de hade fått svar ifrån min senaste urinodling samt efter datortomografin, men jag har inte hört ett ljud, och det kom jag på i förrgår. Så då valde jag att ringa för att försöka få tag på henne/dem. Eftersom man är ju nyfiken på att höra vad det visade.
Men det gick inte så bra. Så jag tänkte att skulle ringa som igår igen, men då fick jag ju brevet så precis sen där senare under eftermiddagen i förrgår.

Jag valde istället att ringa till reuma och prata med dem, eftersom min reumatolog var rätt skeptisk till att jag skulle opereras igen när jag berättade att dem i Bollnäs troligtvis hade bokat in mig för operation på en gång om de hade vetat om alla mina "sjukdomar" (eller vad man ska kalla dem), med tanke på infektionsrisker osv. Så då ringde jag dit istället för att prata med honom. För sen tänkte jag att han kanske också har fått något svar därifrån eftersom det var han som skickade remissen dit till kirurgmottagningen som i sin tur skickade mig vidare till Bollnäs. Men det hade han inte.

Min reumatolog som nu också är tillbaka i några veckor efter semestern skulle ringa upp mig fick jag meddelat av reumatologsjuksköterskan jag pratade med igår, och det gjorde han. Han ringde mig på eftermiddagen. Men jag tänkte berätta om det samtalet i ett eget inlägg.

Operationen är i alla fall tänkt att ske den 13 augusti, vilket inte känns så roligt. Jag är rätt skraj inför det om jag ska vara ärlig, men det var i alla fall dagkirurgi så det borde vara ett relativt enkelt ingrepp tänker jag. Sen hoppas jag att jag kommer få mer information om det. För det är inte heller bara att opereras.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229