Oplanerade kortisonsprutor

I fredags ringde jag till reumatologen igen. Jag har så ont i mina fingrar och tänkte kolla om det inte var så att jag skulle kunna få komma till någon annan utav reumatologerna istället. Så de i alla fall kunde kolla på fingrarna, också får jag ta det ”riktigt” läkarbesöket med min ordinarie reumatolog då på lucia när det var tänkt.
Sköterskan jag pratade med skulle kolla runt lite bland läkarna och återkomma, men hon trodde de skulle gå att få till någon tid. Men som sagt hon skulle kolla och sen höra av sig igen. Efter några timmar ringer hon upp mig, och då hade hon även pratat med min reumatolog. Då hade jag sådan himla tur att han tryckte in mig på en tid så jag fick komma kl.15 i fredags. Helt sjukt. Och till honom, min reumatolog vilket jag helst av allt ville.

Hela besöket blev som ett läkarbesök och inte bara en sprutning. Vi gick igenom läget lite hur det var nu med allt. Hur långt jag hade kommit i dem olika behandlingarna jag tar, kollade lite prover osv. Vi ska ha som ett litet större besök där på lucia igen då jag har tagit nya prover och så. Men jag fick ändå ett mer ingående svar på datortomografin från njurarna nu i fredags, samt lite ändring i min behandling med bromsmedicinen.

Svaret på datortomografin såg i alla fall bra ut, så det var ju ändå skönt. Även om det ändå blir att man såklart undrar varför jag får sådana smärtor och vad den beror på. Sen var det inga nya stenar eller något som borde påverka njurarna, så det var ju också bra. Det var i alla fall inget som skulle ha tytt på att det ska orsaka den smärta jag får. Samtidigt som det såklart är bra så gör det mig lite frustrerad, för vad är det då som gör att jag får så ont? Något är det ju, frågan är ju bara vad.

Men jag berättade i alla fall om den här värken för min reumatolog och att jag har börjat misstänka om det kan ha mer med "gynområdet" att göra, eller vad man ska kalla det. Himla ont får jag i alla fall där kring. Så då sa han det att han skulle skriva en ny remiss till gyn, eftersom jag inte fick komma dit när jag ringde i torsdags. Utan att jag i så fall behöver en ny remiss och att jag ska få komma till hälsocentralen istället. Dock är inte det förrän den 19/12. Sen vet jag inte heller om jag får komma så mycket tidigare, för det är ju väntetid med remisser också. Men jag tänkte i alla fall ringa om någon dag och säga att jag även kan ta återbudstid om de får någon sån ledig. Sen tror jag också det kan vara bra att det är någon specialist som kikar på det med tanke på min sjukdomsbakgrund och att jag har gått där tidigare. Så jag hoppas verkligen det inte behöver dröja alltför länge, för det här orkar jag snart inte.

Sen ska jag nu försöka höja min bromsmedicin lite ytterligare. Jag ska nu ta den varje morgon samt varannan kväll. Tidigare har jag bara tagit den på morgon. Så det ska jag börja med från och med nu. Sen ska vi även förlänga min antibiotikakur som jag får för att minska risken till att få urinvägsinfektion. Hittills verkar det har hjälpt och fungerat, så därför är vi lite försiktig med att ta bort den. Annars skulle den 3 månaders kuren vara klar nu sista november, men det verkar som att jag troligtvis kommer behöva fortsätta med den ca 2 månader till i alla fall. För han vill helst att jag ska komma upp till att ta bromsmedicin morgon och kväll, se att det fungerar och sen kanske vi kan testa ta bort eller trappa ner antibiotikan.

Efter att vi hade pratat igenom det mesta så tittade han på mina fingrar. Mitt långfinger på högerhanden var verkligen svullet. Lika ringfingret men inte lika mycket som långfingret. Han sprutade i alla fall båda. Sen fick jag även en på utsidan av handleden på vänster hand. Jag har börjat fått dem där blixtrarna och domningarna igen på insidan av handleden som sprider sig in i handflatan. Just det blev bättre efter sista kortisonsprutan jag fick i handleden, men nu är det påväg tillbaka mer och mer samt att jag blir alldeles svullen på utsidan av handleden. Så tre kortisonsprutor blev det totalt.

Sen kan ni ju se på bilderna här nedanför va fin jag blev efter kortisonsprutorna den här gången. Det blev riktigt fina blåa och röda nyanser.

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
Hoppas det onda lättar nu och svullnaden lägger sig, kram ❤️
nouw.com/evaeliasson
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack så mycket Eva! Det hoppas jag med på! ❤️
nouw.com/elinnhellgren
IP: 82.99.3.229