Orkidé-bebisar

Hejsan!

I mitt tidigare inlägg skrev jag att jag skulle skriva mer kring planteringen jag gjorde igår i ett separat inlägg. Vilket jag tänkte får bli det här inlägget. Jag tror jag fick den här blomman av farmor och farfar för något år sedan när jag fyllde år, och den har verkligen växt på sig trivts måste jag säga i mitt köksfönster.

För några veckor sedan såg jag att det började växa rötter och blad uppe bland blommorna. Det såg jättekonstigt ut, för det var precis som tre helt nya miniorkidéer som växte. Däremot var det till en början bara småblad och smårötter, men sen började det även komma knoppar som sedan började blomma. Ja ni kan ju se nu på bilderna här nedanför vad fina dem och gulliga dem har blivit.

Jag har i alla fall aldrig sett en orkidé växt såhär förut, så jag sökte runt lite på hur man skulle göra och nu några veckor senare var det verkligen på tiden att plantera om den. Jag har nog egentligen skjutit på det lite väl länge, men i veckan tog jag tag i att handla hem det jag behövde. För man skulle bl.a. ha någon speciell vitmossa och orkidékompost, samt att jag fick några genomskinliga innerkrukor av farmor.

Så det gjorde jag i alla fall igår. Det var betydligt enklare än vad jag trodde det skulle vara. Det blev i alla fall tre helt nya orkidéblommor. Jättesöta om ni frågar mig. Nu hoppas jag bara att dem klara sig också. Men det verkar lovande, eftersom dem ändå hade växt på sig rätt bra och var rätt stora. Så blev dem i alla fall.

Här nedanför kan ni också se dem två nya krukorna som jag också passade på att köpa när jag var på Blomsterlandet och ICA maxi i veckan. Den blomman som är i den helsvarta krukan är bl.a. en stickling som jag fick av Sandra. Det är en monstera, och på bara knappt två veckor sedan jag fick den så har den växt jättemycket. Från början stod den bara i en turkisk yoghurtburk, men nu fick den äntligen en riktig kruka.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229