Ortopedmottagningen - Tumkontroll

Igår morse blev det en tidig morgon. Jag skulle vara på ortopedmottagningen redan kl.09:20 för att träffa en ortoped som skulle kolla på min tumme. Jag ringde ju dit när vi var påväg hem från Öland för att få veta vad jag skulle göra med den, med tanke på att jag fortfarande har så ont i den. Så då ringde tillslut en läkare därifrån upp mig, och då tyckte han att någon skulle behöva kolla på den, därav att jag var dit igår.

Besöket hos ortopeden gick väldigt fort, men bra. Det var nästan i princip in och ut därifrån. Men det han på en gång såg var att jag behöver hjälp av en arbetsterapeut med vad jag ska göra för att få igång och mjuka upp tummen, eftersom den är alldeles stenhård på insidan. Men de sa han att arbetsterapeuterna kan hjälpa mig med, och om det skulle vara så att jag fortfarande har problem efter sommaren så ska jag få träffa han som opererade mig så får han kolla.
Så efter besöket hos ortopeden fick jag gå raka vägen till arbetsterapin och vänta där tills det blev dags för min tur.

Hon jag fick träffa kollade på tummen och sa att det jag eller någon måste börja med är att massera ganska hårt på tummens insida (där jag har ont, och vid ärret) helst flera gånger om dagen. Det är för att mjuka upp den, för det blir som att huden/ärret växer ihop och blir hårt så man måste mjuka upp det. Hon gjorde det undertiden vi var där en stund och redan under den tiden tyckte jag ändå jag kände en liten skillnad. Så det var ju bra. Då är det bara för mig att fortsätta hemma, så kanske det förhoppningsvis kan bli bättre i alla fall. För som det är nu kan jag inte säga att det har blivit nå bättre.

Sen fick jag också några övningar som jag ska göra för att få igång rörligheten i tummen och styrkan. Även det ska jag göra några gånger om dagen, så nu är det bara att ligga i för att få det här bra.
Det som jag bara blir lite irriterad över är att jag inte har fått någon information alls om att jag skulle göra såna här rörelser som jag fick på papper så fort jag fick bort bandaget (efter 2 veckor), eller att jag skulle massera för att hålla ärret mjukt och så satt det inte blir massa ärrbildningar och så. För det gör ju att det bl.a. blir hårt, stelt och stramt. Så nu ska jag prova det här så får vi se sen hur pass mycket bättre det blir.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229