Oväntat samtal

I tisdags ringde det en sköterska från hälsocentralen angående ett läkarbesök jag skulle haft i onsdags. Då hade dem hört att dem hade tagit tag i mina hjärtbesvär på hjärtmottagningen på sjukhuset, så hon ringde för att avboka tiden jag hade till husläkaren.
Det var en morgon förra veckan som en hjärtläkare ringde till mig och sa att han hade fått ett brev från reumatologmottagningen om att jag har besvär ifrån hjärtat. Vi pratade lite och kom fram till att jag ska få göra en undersökning på hjärtat där jag kommer få gå med ett långtids-EKG för att se hur det slår, eftersom det är de jag har besvär av. Att det slår konstigt och oregelbundet. Det är inte hela tiden, men det kan bara komma från ingenstans.

Vilket som så började jag och sköterskan bl.a. prata om att jag hade tänkt ringa dem så precis för att prata om det besöket, eftersom jag gärna skulle vilja komma på besöket i alla fall, bara ändra orsak till pollenallergi istället. Sen ju mer vi pratade så kom vi även in på min urinvägsinfektionen, så då sa sköterskan att hon skulle prata med en av läkarna där. Sen berättade jag att det har varit väldigt drygt med att hela tiden bli skickad fram och tillbaka och att ingen riktigt vill ta på sig ansvaret och hjälpa mig med det. Speciellt inte kring urinvägsinfektionen, utan de skickar mig hellre fram och tillbaka mellan reumatologen och hälsocentralen. Men då skulle i alla fall sköterskan prata med läkarn om dem sakerna och sen höra av sig till mig igen.

Det är nu jag kommer till det ”oväntade samtalet”, för kring middagstid ringde min ordinarie reumatolog. Det var jag inte alls beredd på eftersom min är på semester från reuma under totalt 9 veckor. Men då har han gått in och jobbat lite extra där på hälsocentralen, så troligtvis när jag sa till sköterskan att jag tyckte det var så drygt att bli skickad fram och tillbaka mellan mottagningarna pga att han inte var på plats, så måste hon ha gått och pratat med honom. Eftersom hon säkert visste då när jag sa hans namn att han var där och jobbade.
Det är så jag tror det gick till i alla fall. Vilket kändes väldigt skönt! Det kändes verkligen som att jag behövde ha ett samtal med honom. Jag måste verkligen säga att han är guld värld och är helt otrolig. Jag längtar tills han är på plats helt igen, men om de var något mer under tidens gång så sa han att jag kunde höra av mig till hälsocentralen och be att få prata med honom, för han skulle vara där någon vecka till.

Han skickade i alla fall en remiss till en urologterapeut (tror det hette så) som är lite mer specialist och håller på mycket med urinvägsinfektioner. Bl.a. vid sådana här fall då man inte får bort dem, så jag hoppas det inte dröjer alltför länge tills dess och att de kan hjälpa mig. Sen förlängde han även min antibiotikakur med ytterligare 5 dagar, så det totalt blir 10 dagar. Så man kan nästan säga att jag är inne på femte antibiotikakuren nu. Helt otroligt.

Sen skrev han också ut lite olika allergimediciner för pollen som jag kan testa. Både för näsan och ögonen, så det har jag börjat med. Sen skrev han även ut ett nytt recept på Betapred så jag har hemma ifall jag skulle bli jätteallergisk eller får i mig t.ex. ägg (de jag i första hand fick det utskrivet för). Så nu hoppas jag det ska göra så jag kan vara ute lite mer. För nu har det varit så jag knappt har kunnat vara ute, men om jag tar medicinen någon timme innan vi ska ut så går det ändå rätt bra. Men det är ju också bara början på allt som ska blomma ute, så vi får se om det räcker med dem allergimedicinerna tillsammans med Aerius.

Men jag var ändå grymt tacksam och glad över att jag fick prata med min läkare efter allt strul (om man kan kalla det så) som varit. För det har inte varit roligt. Sen hoppas jag tiden går fort tills han är tillbaka på reuma igen!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229