Påskhelgen 2019

Det här inlägget skulle ha publicerats igår kväll, men av någon anledning så gjorde det aldrig de. Utan ni får det nu istället.

Hej kära ni!

Hoppas allt är bra med Er! Nu var det några dagar sedan ni hörde ifrån mig. Det är inte med flit som det har blivit lite tyst, utan jag har bara haft väldigt mycket för mig. Det har varit någonting varenda dag den senaste veckan, samt att jag har försökt varit ute så mycket som möjligt nu när det har varit så himla fint och skönt väder.

Här kommer en liten kort uppdatering om mina senaste dagar:
I torsdags var jag till sjukhuset efter lunch för att få akupunktur. Jag går där med jämna mellanrum (två gånger i veckan) nu för att få hjälp med framförallt illamåendet. Så det lindras. Sen hade Agnes varit och handlat lite undertiden jag fick akupunktur, för vi gjorde middag ihop då i torsdags och hade lite grillpremiär. Det var nämligen Agnes sista "jobbdag" innan mammaledigheten, så då valde vi att göra lite middag ihop, samt att vi bakade en äppelpaj och gick över till mina föräldrar och fikade på den efter att vi hade ätit. Det var mysigt.
Jag fick också en sån himla fin bukett med rosa tulpaner, två muminmuggar och ett litet påskägg till Harry av henne. Det hade hon inte behövt, men det var väldigt gulligt av henne. Han fick några små leksaker som han kunde jaga samt strumpor (som mest var för skojs skull). Det såg så roligt ut när vi skulle testa dem på han. Det såg verkligen ut som Bambi på hal is, men det var inte så länge jag hade hjärta att låta han ha dem på sig, för han tyckte inte om dem. Men ett gott skratt blev det.

Sen i fredags åkte mamma och pappa till några bekanta i Järvsö och blev borta till igår (söndag). Då var det bara jag kvar hemma på hela gården med farmor och farfar, så på det sättet har det varit väldigt lugnt. För Anna åkte också till Stockholm till Victor redan i torsdag och kom också hem i söndags (igår).
Men då i fredags så hade jag även första dagen då jag bara var hemma och fixade på hela veckan. Annars hade jag varit iväg på någonting varje dag, och haft saker att göra. Men då hade jag även min första dag (ensam, efter introdagen) med en tjej som heter Alicia. Det var roligt att få lära känna henne lite mer, så det var trevligt. Men under dagen så höll vi på och planterade en del. Jag hade fått hem lite fler fröer som jag hade beställt, samt att vi var ute och dona. Så det var trevligt. Skönt också och få lite ordning ute så det blir lite fint. Jag städade även en del inne och tränade, och på kvällen var vi bjuden till farmor och farfar på middag. Det var väldigt mysigt. Att bara äta själv med dem och sitta och prata och umgås. Så det var roligt!

I lördags var det ju påskafton. Då var jag först hemma på förmiddagen och tränade lite, gjorde mig i ordning och fixade lite inne. Sen kring lunch så åkte jag och Sandra hem till hennes föräldrar där även några av hennes barn och släktingar var. Det var verkligen jättemysigt och trevligt! Det var väldigt roligt att träffa dem också, eftersom det blir att man pratar om sina familjer och så men vissa av dem hade jag aldrig träffat förut. Bara hennes barn. Där var vi i alla fall fram till strax efter kl.18, och sen åkte vi direkt till tågstationen för att hämta Andreas som kom med tåget kl.19. Sen har han varit här till idag innan lunch.
Det var roligt att vi fick komma med tanke på att vi annars inte skulle ha gjort någonting speciellt. Inget påskfirande-liknande i alla fall, för de skulle vi ha med min släkt på pappas sida igår (söndag).
Det var ju helt sjukt också vad varmt och skönt det var hela den dagen, eller egentligen hela påskhelgen. Riktigt härligt!

Igår (söndag) var vi ute en del. Först efter frukost så gjorde jag mina övningar, vi gjorde rent och fixade på altanen, bytte däck och pumpade lite cyklar, var ute och bara hade det skönt. Vi t.o.m. åt lunch ute på min altan för första gången i år. Så det var roligt. Det är ju inte så man tror att det är April i alla fall med den här värmen. För det är ändå kring 20 grader, även i skuggan med ljumna vindar. Helt perfekt!
Sen såg vi förresten också på en dokumentär som heter Gypsy´s Revenge. Riktigt intressant men också väldigt hemsk. Den finns att se som serie också på HBO Nordic och då heter den The Act. Jag såg dokumentären på youtube. Den kan jag rekommendera er att se. Den handlar om en tjej vars mamma i princip vill att sin dotter ska vara sjuk och övertygar både dottern och alla runtomkring att hon är det.

Sen på sena eftermiddagen (efter att vi hade sett dokumentären) gick jag och Andreas över till mina föräldrar för lite påskfirande med släkten på pappas sida. Det var trevligt. Vi blev bra många, så det var roligt och väldigt trevligt. Så vi åt, fikade och umgicks med varann under kvällen.

Annars idag (måndag) har det varit väldigt lugnt. På morgonen åt jag och Andreas frukost lite lugnt framför en film på teven. Sen gick vi ut en sväng, tittade omkring på gården där Anna och Victor hade börjat plocka en massa grejer i bilgaraget som ligger i anslutning till där Anna bor. Så vi gick och strosade runt lite och kikade vad alla gjorde. Bara hade det skönt ute helt enkelt. Sen fikade vi allesammans, jag, Andreas, Anna, Victor, mamma o pappa och farmor o farfar innan de var dags att skjutsa in Andreas och Victor till tåget.

Sen resten av dagen idag så har jag och Sandra varit ute, tagit en promenad med Anna, tittat bland lite saker Anna hade tagit ner från vinden ovanför där hon bor, samt lagat mat. Vi har även hunnit med och sett en film här på eftermiddagen, men jag somnade till lite mot slutet. Jag är så himla trött. Jag tror det kommer lite efter, både från att det har varit full rulle hela veckan samt att jag har både haft väldigt ont i ländryggen kring SI-lederna (har inte blivit bättre sen kortisonsprutorna), samt att jag har vaknat jättetidigt flera dagar på rad nu. Och dem flesta av mornarna kan jag inte heller somna om, så jag blir ju vaken några timmar fler om dagen. Sen nu ikväll kom mamma förbi lite och diskuterade kring våran lilla husbilstripp vi ska göra i början av juni. Det är jag, Andreas och mamma o pappa som ska åka. Men det kan jag skriva mer om i ett eget inlägg.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229