Planering för uppstart

Hej fina ni!

I onsdags var jag på ett besök till min fysioterapeut. Besöket gick bra. Det var skönt på ett sätt att vara tillbaka i dem lokalerna. Speciellt eftersom jag inte har tränat där sedan i somras typ, innan allt med smärtgenombrottet i benet hände. För annars nu i höst har jag bara varit där på uppföljning om hur det går och är. Men nu i onsdags var det ett möte om att planera inför att komma igång med träningen igen.

Det tycker jag känns väldigt bra och roligt, även om jag tror det kommer bli lite av en utmaning med att hålla energin uppe med tanke på mitt illamående. Eftersom jag har väldigt kämpigt just nu med att få i mig tillräckligt med näring. För det tar ju på krafterna att träna. Men jag hoppas det kommer gå bra.

Det jag är mest taggad på är att jag ska få börja med bassängträning. Första veckan en gång och därefter är tanken att jag ska gå två gånger i veckan på individuell träning. Alltså jag kommer få ett program som är gjort för att passa just mig och min träningsnivå. Så det ska bli himla roligt. För det är något vi har velat att jag ska göra väldigt länge, men som inte har gått pga att jag har haft så mycket problem med urinvägsinfektioner. Men nu sist när jag var till min reumatolog så tyckte han jag skulle kunna göra ett nytt försöka med det, eftersom jag inte har besvär ifrån det sen i somras tack vare antibiotikan jag står på.

Det kommer nog bli lite flashbacks när man kommer dit, för förr gick jag jämnt på bassängträning. Jag började redan med det när jag var ca 4-5 år, och gick på det varje vecka ända fram tills jag började operera fötterna i slutet av 2010. Sen har det bara varit kortare perioder mellan fotoperationerna, men inget jätte sammanhängande. Jag tror i alla fall det kommer bli väldigt bra att få starta igång lite lugnt med det. För jag mådde väldigt bra på det förut i alla fall. Sen får jag ta ett träningspass i taget. Men det ska i alla fall bli roligt att börja med det igen.

Annars under det besöket hos min fysioterapeut så pratade vi först om hur det var nu, hur jag mår och vad som har hänt sen sist. Sen tittade hon även igenom kroppen och min rörlighet på olika sätt. Hon tyckte jag var lite rörligare i axlarna och överkroppen sen sist, så det var roligt att höra. Jag tror mycket av det beror att jag har använt mig mer av min manuella rullstol inomhus också. Så då blir det att jag använder armarna och axlarna mer och håller igång mer på ett annat sätt. För tidigare åkte jag jämnt i min elrullstol (inomhusvarianten) inomhus, och den styrde man med en joystick. Så det blir ju att jag rör mer på armarna och överkroppen nu än tidigare, och det är ju positivt.

Sen är mitt högerknä sämre. Jag kan inte riktigt sträcka ut det. Hon misstänkte att det kan vara någon typ av förändring på g i knät som gör det, och som gör att jag har mer ont i det. Så vi får väl se hur det utvecklar sig.

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
Härligt att du ska få börja träna 🤗
nouw.com/evaeliasson