Plantering & växthus

Hej igen!

Hoppas ni har en fin fredag hittills. Både igår och idag har det varit två dagar av att försöka få ner mina frön i jorden i planteringslådorna på framsidan, och att få ut gurkorna i större krukor/lådor. Så det har jag hållit på med både igår och idag. På framsidan planterade jag en hel del saker. Det var både röd salladslök, morötter och rödbetor i den ena, och i den andra lådan blev det plocksallad, spenat och grönkål.

Vi fick även ordning på planteringslådorna inne i växthuset, så nu sitter det 8 st gurkor där nerplanterade. En lär jag dock byta ut, för den verkar inte ha klarat av omplanteringen från igår. Den har bara slokat mer och mer, så det är tur att vi har fler jag kan byta ut den mot.

Sen har jag försökt plantera lite örter i mina zinkhinkar. Hittills har jag planterat ner en liten persiljaplanta jag hade tillsammans med persiljafrön, dillfrön i en annan, och sen är det en lök jag fick av grannen där lökarna tydligen kommer uppe på toppen av blasten. Nästan i luften förstod jag det som, så det ska bli lite spännande att se. Jag fick även tre små potatisar som jag också har planterat ner. Det är en helt röd potatis. Alltså inte bara i skalet utan rakt igenom. Det ska också bli lite roligt att se eftersom jag varken sett eller ätit det tidigare.

Igår satt jag även ute i växthuset på kvällen för första gången. Det var så skönt och fint. Så det ser jag verkligen fram emot, ännu fler sådana kvällar. Jag och Jennifer åt lunch där i dag. Det var också väldigt mysigt, och trevligt. Speciellt nu när jag börjar få lite mer ordning där. Sen är det såklart en del fix kvar. Jag ska bl.a. upp med gardiner längst ner i växthuset har jag tänkt där nere vid sittgruppen, för det blir väldigt varmt där. Det var på gränsen redan idag att det gick att sitta där och äta lunch när solen låg på, så jag kan bara tänka mig hur det kommer bli i sommar om jag inte har något typ av skydd mot solen där.

Sen idag ska jag göra middag och äta där tillsammans med Anna och Jennifer tänkte vi. Det ska bli mysigt. Det är ju nästan ända sättet jag träffar Anna på också, utomhus. Det eftersom hon jobbar på sjukhuset och är rädd att smitta oss med någonting. Alltså Corona framförallt. Det är tråkigt, men samtidigt klokt att vi inte gör det mer än på promenader eller om vi sitter ute och äter i uterummet eller helt utomhus, och såklart håller avstånd.

Hoppas ni får en fin fredags kväll, och helg. Det ska jag försöka ha. KRAM!

Gillar

Kommentarer

esmeraldaa
esmeraldaa,
Så fint med växthuset!
nouw.com/esmeraldaa