Pollensäsongen igång?

Nu den senaste veckan(orna) och speciellt över helgen känns det som att allt bara har blomsta och blivit mer och mer likt en vår. Det är varmare ute, solen skiner mer, det är ljusare och längre dagar samt att man ser hur allt sakta börjar blomma. Men något som det också verkar vara riktigt mycket av ute just nu är pollen, och det sägs ju att det kommer bli ett extremt pollenår i år. Det är något jag har fått känna på i helgen.

Jag brukar inte ha problem med pollen, i alla fall inte dem senaste åren då jag har stått på kortisontabletter dagligen som medicinering för det reumatiska och binjurebarkssvikt. Men jag har konstaterad pollenallergi i botten, bara att jag har haft riktig tur att jag ändå har klarat mig från daglig behandling tack vare kortisonet. Det har bara varit när man bl.a. klipper gräset ute som jag inte kan vara utomhus, annars har jag klarat mig rätt bra.

Men i helgen så fick jag verkligen känna av allergin igen. Jag tror det är det i alla fall. I lördags så var jag ju bl.a. på kalas till min kusin och hans flickvän, och då hade jag tagit min allergitablett inför det eftersom dem har många katter och kattungar. För jag är även pälsdjursallergiker. Sen när vi kom dit så var det även en hund där, så det var verkligen tur att jag hade tagit dem innan. Sen blev det ju att vi satt ute större delen av eftermiddagen och början av kvällen där på uteserveringen på stan, så jag hade ju varit ute större delen av dagen. Men sen när vi kom hem var jag alldeles röd i ögonen och det bara rann ur dem, jag nös för fullt och kände av näsan/halsen som jag brukar kunna göra när jag är allergisk.

Sen under söndagen efter att vi hade varit ute på promenad så började jag känna av andningen. Det kändes jättetungt att andas ut och väldigt ansträngt. Nästan så det blev obehagligt. Sånna besvär på det sättet har jag inte haft förut, och då pratade jag med Sara om att jag inte mådde så bra, och då sa hon att det låter precis som astman, för det har hon. Så det jag misstänker är att det kanske kan vara någon början till pollen relaterad astma, eftersom det är väldigt mycket pollen just nu. Jag hoppas inte det, men vi får väl se hur det utvecklar sig.

Enligt pollenprognoser jag har kollat på via en väderapp jag har, så är det bl.a. väldigt mycket al som blommar just nu som också är en av dem jag är allergisk mot. Så det är nog inte så konstigt att jag känner av det.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229