Pratat med husläkaren - allergisk mot ägg

Idag efter lunch så ringde min läkare på hälsocentralen. Jag hade ju som ni vet från det tidigare inlägget reagerat lite när jag fick influensavaccinet i måndags, eftersom jag inte tål ägg. Därför ville jag prata med honom om det och hur han tror jag skulle reagera eller vad jag ska göra om jag skulle råka få i mig riktigt ägg. Sen frågade jag även om jag skulle behöva ta några fler tester. Men de tyckte han inte. De här vaccinet var nog lite som ett test i sig. För man kan ta blodprov och kolla men dem brukar inte vara så trovärdig. För jag vet ju ändå att jag har reagerat på det och helst inte ska få i mig det.

Han skrev i alla fall ut nya allergitabletter åt mig, för jag tror mina börjar bli gammal som jag har. Och sen fick jag betapred tabletter (kortison) som man löser upp i vatten, som man ofta får vid allergiska reaktioner.

Det känns lite tryggare. För då har jag det i alla fall att ta till om det skulle hända något. För det är ganska troligt att jag kommer reagera på ägg och att jag nog har blivit känsligare, för influensavaccinet som jag fick innehåller väldigt lite ägg. Och om jag då reagerade i munnen med att det klia och domna bort fläckvis på tungan så är det väldigt troligt att jag inte tål det.
Så då går ju såklart tankar till hur det skulle bli om jag fick i mig det på riktigt. Men jag fick i alla fall det utskrivet och sen ska jag ta och prata med min reumatolog inför nästa år som det är daga för vaccinationen. Om jag kanske ska ta det där hos dem eller på lung med mera uppsikt. För om det skulle bli en större reaktion så har de mer resurser till att hjälpa till då om det skulle behövas. Så det var väl det sammanfattningsvis som vi pratade om.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229