Provtagning & Arbetsterapeuten

Idag har det varit en förmiddag fylld med sjukhusbesök. Först var jag och tog prover på lab. Det var prover inför stötvågsbehandlingen som jag ska på nästa vecka i Bollnäs. Jag ska göra det på njurarna för att få bort njurstenarna jag har, och som dem tror kan resultera i att jag inte får bort urinvägsinfektionen.

Jag hoppas verkligen det kommer gå bra, men jag är lite nervös inför det. Helst vill jag bara att det ska vara över så jag slipper vara med om det och att det är förbi. Jag skrev i ett tidigare inlägg att njurstensanfall är något jag är väldigt rädd för att få. Framförallt för att det gör så ont, men också för att det går så himla fort. Iallafall för mig har det gjort det. Stötvågsbehandlingen kan ju göra att jag råkar ut för det efteråt, så det är de jag är lite rädd för. Men det behöver såklart inte bli så. Jag får försöka ta det då, när det är dags.

Efter att jag hade tagit proverna var jag iallafall på återbesök till min arbetsterapeut jag träffat ett flertalet gånger efter handoperationen. Nu var det tre veckor sedan jag träffade henne sist, men besöket gick bra. Operationsmässigt tyckte hon det såg bra ut. Det var bara att mitt långfinger mycket troligt är inflammerat. Jag har haft och har väldigt ont i det, men reumatologen i fredags trodde att jag kanske kunde få som en systemeffekt ifrån dem andra kortisonsprutorna jag fick då. Men jag har fortfarande inte märkt något, så jag tror inte riktigt på det. För sen har jag aldrig upplevt det förut att det har hjälpt så. Men hon gick iallafall och pratade med min arbetsterapeut som jag har för det reumatiska och då kom de fram till att dem tyckte jag skulle höra av mig till reuma. För det behövs troligtvis en spruta där, eftersom man nu inte ens kan känna ledspringan. Så det ska jag ringa om imorgon, för nu är telefontiderna slut för dagen.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229