Ringde reuma & läkarbesök

Igår tog jag mod till mig att ringa reumatologen. Nu var det dags kände jag, pga att det hämmar mig mer och mer över att jag har ont i flera fingrar, armbågarna, en axel och nere mot SI-lederna (bäckenlederna) bak vid länden/bäckenet.
Först igår när jag pratade med reumatologsjuksköterskan så sa hon att min läkare inte hade någon ledig tid förrän om ca 2 veckor. Det tyckte jag kändes alldeles för långt fram, även fast jag nog måste boka in ett separat möte med min läkare för att diskutera lite olika saker. Så då skulle jag i alla fall turligt nog få komma till en annan reumatolog idag kl.11. Det var verkligen skönt ändå att jag fick en tid redan dagen därpå.

Så jag laddade för det, men så precis imorse när jag höll på i badrummet så ringer telefonen, och då är det sköterskan från reuma som ringer. Hon sa då att min läkare hade fått en lucka pga att ett möte min läkare skulle ha varit på inte blev av. Så då ändrade dem om så jag fick träffa min reumatolog/huvudläkare istället, så det kändes riktigt bra. Så dit var jag i dag kl.11.

Besöket gick bra. Sprutorna var inte sköna, men det gick som sagt rätt fort och det gick bra. Jag fick 4st kortison injektioner. En i vardera ring- och långfingers mittenled, och sen en i vardera armbåge. Sen pratade vi en hel del om olika mediciner, framöver m.m. Men det kändes i alla fall väldigt skönt att kunna ta bort något enstaka läkemedel ifrån min medicinlista, för han uppdaterade den lite idag. Så det var en betydligt bättre känsla än att lägga till något.

Gillar

Kommentarer