Samtal med reuma & endokrin

Igår var det tänkt att jag skulle ta min Cosentyx spruta för första gången lite tätare. Det blev bestämt under mitt senaste läkarbesök hos reumatologen att jag ska börja ta den varannan vecka, så då var det alltså dags för den igår. Men då har jag känt mig sjuk i flera dagar, men jag har inte haft feber utan jag känner mig bara dålig. Det är precis som att det är någonting som ligger och lurar, men som aldrig bryter ut.

Så då ringde jag till reuma igår för att höra vart gränser går mellan att ta den och när man ska hoppa över den, eftersom man inte ska ta den om man är sjuk och det är svårt att veta.
Det tyckte min reumasköterska också att det var, så hon tyckte jag skulle hoppa över den som igår kväll också skulle vi höras av idag igen efter att hon hade pratat med min reumatolog om det. Så då ringde hon mig på förmiddagen idag och hörde hur det var. Sen sa hon att min reumatolog tyckte jag skulle avvakta över helgen och se om jag mår bättre efter den. Jag skulle vara lite försiktig med att ta den om jag kände mig sjuk och hängig men inte hade feber, för man går tydligen mycket på hur man känner sig och sen såklart om man har feber så ska man ju inte ta den. Så vi får väl se hur jag mår efter dem här dagarna.

Sen hade han även sagt att några av min besvär kanske också kan bero på den nya medicinen jag har börjat med för hypofysen. Så han tyckte jag skulle höra av mig till dem också om det fortsatte, och dem skrev jag faktiskt till i morse för jag tycker inte jag mår så bra på den nya medicinen. För jag tror det är den i alla fall, och det stämmer in väldigt bra tidsmässigt.
Några förändringar jag har märkt av är att jag lossar bl.a. grymt mycket hår, är täppt i näsan i stort sett hela tiden, mer problem med magen och känner mig ofta illamående. Huvudvärken jag hade mycket i början är lite bättre, men det andra är kvar. Så jag skrev och frågade, så nu väntar jag på att dem ska höra av sig efter att dem pratat med min endokrinläkare, för sköterskan hade skickat frågan vidare till honom. Så vi får se vad han säger.

Sen nämnde jag också igår till min reumasköterska att mitt högra långfinger fortfarande inte är bra och hakar upp sig, så jag vet inte vad det kan vara. För det blev inte så himla mycket bättre av kortisonsprutan jag fick, så något annat än inflammation måste det ju nästan vara. Visst lite bättre, men det är absolut inte bra.
Men så ringde min arbetsterapeut mig igår och undrade hur det var efter sprutorna, och då sa jag att det inte var bra i bl.a. det där fingret. Då sa hon att hon skulle prata med en kollega till henne som höll på mer med händer allmänt (jag uppfatta det så), och se om hon kunde ha någon ide. För min arbetsterapeut håller bara på med reumatiska patienter och besvär kring händerna.
Jag sa i alla fall det till reumasköterskan igår, så då tyckte min reumatolog att vi skulle avvakta och se vad dem tyckte vi skulle göra och vad det kunde vara, innan vi gör något annat. Så vi får se.

Jag har en känsla i kroppen av att något inte riktigt är som det ska i alla fall, så vi får se om jag har rätt. Det visar sig. Det läskiga är att jag ofta brukar ha rätt när det gäller min magkänsla.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229