Samtal till sjukhuset - Lång väntan

I förrgår blev det en del samtal till sjukhuset samt hälsocentralen. Jag ringde först till reuma för att höra hur det skulle bli som idag (fredag). Om det fanns en ledig tid eller inte. För det pratade sköterskan om i slutet av förra veckan när jag ringde dit för att bl.a. boka en tid till min reumatolog. Men då kom vi överens om att hon skulle prata med min läkare och sen återkomma efter helgen. Det pga att min läkare var på semester och de kunde inte se hela hans schema. Men sen hörde jag inget så då ringde jag i förrgår för att få höra om det fanns någon ledig tid eller inte som idag (fredag).

Tyvärr hade det nog glömts bort så det inte fanns någon ledig tid, och inte på bra länge. Istället ska jag få komma på lucia, vilket känns extremt långt fram.. För det är ju nästan tre veckor dit. Men jag funderar på att ringa och höra igen om det inte finns tid till någon annan av reumatologerna jag kan få komma till, i alla fall för att få kika på handen. För jag har väldigt ont i några fingerleder som jag tror skulle behöva sig en kortisonspruta. Och dem blir också bara värre för varje dag, så då känns det väldigt länge till lucia måste jag säga.

Sen skulle jag även behöva att någon kikade på min fot. För den är fortfarande väldigt svullen. Det är högerfoten som är så svälld och extremt öm.

Sen ringde jag runt angående en till sak igår. Först ringer jag till gyn. Jag har haft det väldigt trassligt med min mens genom åren med framförallt riktigt vidrig mensvärk. Den är verkligen inte att leka med. Det som har varit lite svårt nu är att när jag får som mina njurstensanfall så ter dem sig med samma typ av värk i början som vid mensvärk, och sen blir det mer tydligt om det är njurstensanfall eller mensvärk. Men i början är det väldig svårt att säga vilket av det de är.

Jag har som ni vet haft det väldigt trassligt med njurstensanfall den senaste tiden. Vad jag har trott det har varit i alla fall. Det har varit sen slutet av sommaren. Men efter att jag har gjort röntgen och det inte direkt syntes något som egentligen skulle orsaka dem smärtorna jag har så börjar jag mer och mer tro att det har med min mensvärk att göra. Dock har jag det i stort sett varje dag nu även fast jag inte har mens, och då är det sån vidrig värk att jag nästan bli svimfärdig, illamående och sitter och gungar för att jag inte kan sitta still pga smärtan.

Så i förrgår fick jag nog och ringde till gyn, men dem skickade mig vidare till hälsocentralen. Så då ringde jag dit, och den 19/12 ska jag få träffa en läkare där angående det. För jag måste i alla fall få hjälp med någon bättre smärtlindring. Just nu tar jag pronaxen när jag får dem så kallade "anfallen", och då har jag fått stopp på dem. Men grejen är den att jag helst inte ska ta pronaxen pga min hjärtmedicin för dem krockar, plus att min mage inte alls gillar det. Jag tog för längesen det morgon och kväll under en 10-års tid och efter det har min mage pajat helt när det gäller sånna där NSAID-preparat (antiinflammatorisk). Vilket är väldigt synd, för det är annars typ den bästa ”vardagsmedicinen” om man tänker på lederna också.

Men som sagt, jag tänkte nog att jag ska ta och ringa till dem idag och höra om jag inte kan få någon annan att i alla fall kika på fingrarna bara. Jag hoppas det! Kram

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
Hoppas det ordnar sig och att du kan få en tidigare tid 🤗
nouw.com/evaeliasson
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack så mycket Eva! Det hoppas jag med på 🤗
nouw.com/elinnhellgren
IP: 82.99.3.229