Samtalet med min reumatolog

Hej bästa ni!

I fredags fick jag äntligen prata med min reumatolog. Jag ringde till reuma i torsdags angående att jag verkligen inte mår bra. Det känns som att jag verkligen har börjat nått en bristningsgräns nu. Så det kändes väldigt skönt att få prata lite med han, eftersom det är han som har bäst koll på hur min sjukdomssituation ser ut.
Jag berättade att jag bara har blivit sämre i framförallt mitt illamående sen jag var till honom på Lucia. Det var då jag bl.a. fick höja min bromsmedicin (Xeljanz) och sänka min antibiotika till en halv tablett. Så min tanke då var ju att mitt illamående skulle bli betydligt bättre eftersom vi trodde antibiotikan var boven för det. Men icke. Så var det inte, utan det har istället bara blivit sämre. Vilket nu börjar bli ohållbart eftersom jag knappt får i mig någonting, och som i sin tur resulterar i en himla ond cirkel. Framförallt eftersom jag knappt får någon energi.

Vi kom i alla fall fram till att jag ska sänka min bromsmedicin samt några fler mediciner. Just för att försöka få någon typ av förändring. Helst mot det bättre såklart. Så dem förändringarna började jag göra igår. Sen ska jag ringa till både min dietist och endokrinläkare på måndag för att prata med dem. Han skulle också kalla in så många läkare som möjligt som berör mig på ett möte, för att slå deras kloka huvuden tillsammans och prata igenom min situation och se om de kan komma på varför jag mår som jag gör. Om de kan komma på vad det beror på. Så det känns ändå bra. Han sa att det viktigaste i dagsläget är att han får prata med min dietist och endokrinläkare, men han hoppades såklart att så många som möjligt ska kunna komma. Så det skulle han försöka få till så fort som möjligt.

Sen ska jag även ta nya prover i början av februari så de får så ”färska” prover som möjligt inför deras möte. För han trodde inte det skulle hinna bli något möte innan dess. Men det blir också bra, så vi får en uppdatering där också.

Annars ska vi höras av inom kort igen, och om det blir ännu sämre så ska jag höra av mig igen tidigare. Så fortsättning följer. Men det är ändå lite på gång.

Gillar

Kommentarer