Senaste dagarna

De senaste dagarna har varit lite upp och ner, samtidigt som dem har varit rätt bra. Det jobbiga har nog varit magen. Jag vaknade på torsdagen och hade jätteont i magen. De första jag tänkte var att jag måste ha fått i mig någonting som jag inte tål, för de kändes precis som det. Men de enda jag hade ändrat på var ju nya medicinen jag hade börjat med. Alltså hydrokortisonet. När jag då läser på baksidan av medicinens förpackning så står det att den innehåller laktos, och jag är mjölkallergiker. Alltså jag tål varken laktos eller mjölkprotein.
Så strax därefter ringde jag till endokrin för att prata med dem, men efter mycket om och men så ringde dem äntligen tillbaka på eftermiddagen. Men de hade inte så mycket att säga förutom att dem inte trodde det berodde på den, eftersom det är så lite. Men grejen är den att jag har fått ont i magen av tabletter förut som har innehållit laktos, och jag tror till och med att jag säkert har någon av mina nuvarande mediciner som också innehåller det, men de kan ju vara så att ett läkemedel till är droppen för att jag ska reagera. De vi sa var i alla fall att vi skulle avvakta och se om de fortsätter, i så fall får jag höra av mig igen. Så nu håller jag tummarna för det.

Annars har de gått bra med bytet till den nya medicinen. Jag har faktiskt känt mig lite piggare och lite klarare i huvudet på något sätt. Så det är bra. Jag hoppas de fortsätter och håller i sig bara. Magen har också känts lite bättre idag, även fast det går lite upp och ner fortfarande med värken.

Under veckan förutom har det varit en del besök på sjukhuset. Bland annat besök hos fysioterapeut för träning, till kuratorn och pratat och till min smärtsjuksköterska på smärt för att få akupunktur. Alla sakerna har gått bra. Jag hade sista träningspasset med min fysioterapeut under tisdagen den här veckan, för nu ska hon vara bortrest i ca 3 veckor. Så då kommer jag få gå och träna med en annan istället.

Sen har jag även varit en del hemma. Idag t.ex. har de varit en hemmadag som har spenderats med pappa, farmor och farfar. Det har gått bra. Det krisa lite med assistent så då hoppade dem in och hjälpte mig, så det var roligt. Att få umgås lite med dem helt själv också. Sen kom mamma hem idag också. Hon har varit borta på kurs i några dagar, så det var roligt att få hem henne igen också.

Annars har det nog inte hänt så mycket den här veckan. Men jag måste nog ha fått en av dem busigaste katterna. Idag välte han ner en till blomma från fönsterbrädan, och självklart skulle de vara den enda blomman som jag hade en riktig kruka till. Inte någon av dem andra som har plåtkruka, utan just den. Och det var även den blomman jag har haft längst och varit mest rädd om. Jag fick den av en nära vän för snart 7 år sen när jag gjorde min första fotoperation, och den hade jag fått som en "krya på mig" blomma efter att jag kom hem från sjukhuset. Så den har betytt eller betyder väldigt mycket för mig. Men blomman går nog att rädda, jag ska försöka i alla fall men krukan var bara att slänga tråkigt nog. Han gjorde det nu ikväll när jag och pappa var och hämtade mamma på stationen.

Men sen vilket himla upp och ner väder det har varit. Det har känts i kroppen, i alla fall för mig. Ena dagen har man vaknat och det är alldeles vitt utanför fönstren och är minusgrader, och nästa dag är det alldeles bart på marken igen och solen skiner. Så det har skiftat väldigt mycket måste jag säga. Jag hoppas vi slipper en sån vändning igen, för nu tycker jag vi kan få vår.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229