Sista akupunkturen innan uppehåll

Idag på förmiddagen så var jag till sjukhuset för att få akupunktur. Det gick bra. Jag fick sitta upp undertiden jag fick akupunktur den här gången, annars i vanliga fall brukar jag få ligga ner. Men idag gjorde vi så för att hon bättre skulle komma åt och kunde sätta några fler nålar kring nacken, eftersom jag dem senaste dagarna har haft mer ont där. Så det var bra, speciellt eftersom jag vill att nacken ska bli så bra som möjligt nu tills vi åker.
Sen bestämde vi att vi ska göra ett litet uppehåll nu, eftersom man märker att kroppen har blivit mer och mer nåltrött (som jag prata om tidigare) och behöver en lite paus. Sen åker jag ju även bort nu snart, så det faller sig ganska naturligt. Sen får jag ju såklart höra av mig om jag skulle behöva det undertiden vi har uppehållet.

Vi pratade också en del om mina smärtmediciner. För jag tycker inte det känns roligt att behöva ta alla dem jag tar nu pga framförallt min nervsmärta. Men nu var det också ett bra tag sedan vi testade att sänka någon av dem, så jag sa det att jag skulle vilja göra ett nytt försök igen. För sen gillar jag inte biverkningarna med dem. Men jag behöver hjälp, för jag vet inte vilken man ska börja med, eller hur mycket man ska sänka i taget. Men som sagt, det behöver jag hjälp med. Hon (smärtsjuksköterska) tyckte också det lät som en bra ide. Grejen är bara den att hon tyckte jag skulle träffa min smärtläkaren först och diskutera det, så hon skulle sätta upp mig på ett besök till honom i mitten av augusti. Så det blir nog bra.

För vi sa det också att det är nog ingen ide att göra någonting nu eftersom jag ska åka bort nu först till Öland, och sen någon vecka efter det ska jag till Anna i Umeå. Så det känns inte så lägligt att göra det nu ifall jag skulle bli dålig. Därför bli det nog bra att ta tag i det efter att jag kommit hem. Så ligger planen i alla fall.

Tanken slog mig lite att jag ville göra ett nytt försök eftersom vi sist pratade om att det verkade som att det hade blivit lite bättre med nervsmärtan. I alla fall i allodynin (överkänsligheten i huden) som jag har över ett område på foten. Sen sa ju öron-näsa-hals doktorn att han trodde jag svullnar sådär kring halsen pga någon eller några mediciner. Vilken vet jag inte. Men en gemensam biverkan är ju just att man lägger på sig vätska eller går upp i vikt, vilket jag också har gjort. Och det är inte roligt. En del beror ju på kortisonet, men jag tror även smärtmedicinerna har en stor påverkan också.
Sen känner jag ju nervvärken varje dag, men att jag kan hantera den. Och det är väl den "inre" nervsmärtan jag är mest fundersam över om det kommer gå med. Eftersom det är den som gör mest ont. Men jag vill ge det ett försök i alla fall. För som det är nu börjar jag nästan känna mig lite rädd för min egen kropp. Att den blivit så beroende av medicinerna och att jag måste få i mig dem för att kroppen och jag ska fungera. Och sen får jag nästan som ångest när jag ska fördela dosetterna, just för att det är så mycket tabletter. Jag vill inte ha det så, samtidigt som jag inte vet hur vi ska ta oss ur det. Och det som är lite läskigt där är att jag inte tror mina läkare vet det heller.

Men jag kommer ihåg från att jag och min smärtläkare för längesen pratade om det här med att ta flera olika sorters mediciner kontra med att ta få sorters mediciner. Hur det påverkar kroppen. Då fick jag förklarat att det var bättre att ta flera olika sorters mediciner i lägre doser, än att ta färre sorter i större doser. För då minskar man risken att få lika mycket biverkningar, och det är ju bra. Så jag försöker hålla fast vid det, att det ändå är bättre, även fast det inte är roligt. Men vi får som sagt ta oss ett snack. Men det känns ändå skönt att jag har tagit upp frågan för diskussion.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229