Sista sjukhusbesöket innan jul & samtal med reumatologen

Hej igen fina ni!

I fredags hade jag in i det sista mitt sista sjukhusbesök nu innan jul. Det var ett besök till min fysioterapeut. Det var även sista besöket nu på ca 5 veckor eftersom hon ska vara bortrest under januari. Men besöket gick bra. Jag har ju haft det väldigt besvärligt med mitt vänstra knä sedan träningen i måndags. Troligtvis blev det en överbelastning, eftersom jag både är väldigt svullen kring fästet på framförallt insidan av vänsterknät. Det har blivit som en öm bulle, så då började vi med lite mjukträning utan någon större belastning. Sen gjorde hon akupunktur. En lite aggressivare, för att se om det kan göra att det känns bättre. Och det har faktiskt känts lite bättre. Jag ha inte alls sådär ont som jag hade på mornarna alla dagar fram till i fredags. Eller egentligen torsdags, för lasern jag fick på smärt i onsdags tror jag också hjälpte lite.

Men efter det tyckte hon i alla fall att jag skulle fokusera lite på att göra mer rörelseträning för att hålla igång knät utan belastning. Mer att jag cyklar lite på motionscykeln, och sen gör lite övningar för att hålla igång så jag inte förlorar det jag har byggt upp. Sen är det bara bra om det kan bli träning så jag får upp lite puls och blir lite svettig.
Det är faktiskt skönt att vi har kunnat kommit upp till en träningsnivå där jag kan få lite puls och känna att jag blir lite varm och svettig i kroppen. Bara det är ett framsteg.

Sen under sena eftermiddagen, början av tidiga kvällen så ringde min reumatolog. Jag visste inte att han skulle ringa, men han skulle främst ringa och berätta att han nu hade skrivit ut recepten jag tidigare under dagen hade varit förbi och bett om nytt. För det gjorde jag efter fysioterapin och innan jag var och tog prover, för jag hade två mediciner som var slut. Så det sa han att han hade förnyat.
Sen kom vi in lite på hur jag mår. Jag berättade att det inte är så bra, och att jag hade varit i kontakt med endokrin angående bl.a. min oförklarliga trötthet, illamående samt en hel del fler saker. Det tyckte han var bra att jag hade tagit kontakt med dem, eftersom det låter som att det kan ha någonting med hypofysen att göra. Så det var prover för att kolla det som jag var och tog i fredags efter träningen. För det ville min endokrinläkare ha nya av.

Därefter pratade vi lite om vår plan framöver, hur det blir med bromsmedicin (biologiskt läkemedel) osv. Eftersom han har velat haft kontakt och rådfrågat läkare både från hud och onkologen. Det pga att jag har haft födelsemärken som har haft början till hudcancer, men som nu är borta (!!).
Tydligen finns det vissa av dem biologiska läkemedlen som kan öka benägenheten att man får förändring på födelsemärken, och då vill min reumatolog ta reda på vilka av dem det är. Eftersom jag har haft förändring på födelsemärken tidigare, och då vill han ju inte ge mig en medicin som kan öka benägenheten att jag få det igen.

Sen har jag fått ett till födelsemärke som en utav mina sköterskor på smärt såg och tyckte jag skulle kolla upp, för hon tyckte det såg lite misstänksamt ut. Så det berättade jag. Jag sa även att jag hade ringt hud om det eftersom jag går där både för huden och för födelsemärkena jag har opererat bort, går på koller m.m. Men då sa dem att jag lärde vända mig till hälsocentralen trots att jag går hos dem redan för samma problem.. Det kändes rätt tröttsamt och onödigt tycker jag personligen, eftersom jag redan är inskriven eller vad man kan kalla det på hudmottagningen.
Men när min reumatolog hörde det nu så sa han att han skulle skicka iväg en remiss om det till hud, för han tyckte lite som mig. Att det är väl betydligt smidigare för mig att få gå förbi hud, eftersom jag redan är så mycket på sjukhuset. Det känns bara som en onödig omväg att behöva åka till hälsocentralen för det.

Så jag hoppas att jag får komma och fixa det under januari, för då har vi troligtvis kommit fram till vad jag också ska börja med för bromsmedicin. Men det är inte heller det lättaste pga att jag har provat nästan alla bromsmediciner som finns ute just nu. Det är en sort som har en helt ny mekanism som vi är lite inne på i så fall, så jag hoppas inte den har någonting med förändring på födelsemärken/huden eller något sånt att göra. Men det känns i alla fall som att vi närmar oss ett resultat på hur vi kan lägga upp det och vad jag ska få börja med.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229