Sjukhusdag

Nu var det ett tag sen jag hade en ”riktig” sjukhusdag på sjukhuset med flera besök. Men idag var det en sån dag. Idag var jag på tre saker. Först på förmiddagen var jag på bentäthetsmätning för att kolla skelettet. Det gick bra. Bentäthetsmätning gör man för att kolla bentätheten i skelettet. Alltså kolla hur pass benskör man är.
Apparaten man röntgas i ser precis ut som en jättescanner som man ligger på, och sen är det som en arm som åker fram och tillbaka över en. Den ”scannar” kroppen/skelettet eller vad man ska säga. Allt som allt kanske det besöket tog 30 min, och det gick bra.

Det ska bli spännande att få höra resultatet. Däremot kommer det dröja ca 3 veckor innan jag får något svar på det. Sist jag gjorde den här undersökningen så var det på sommaren 2017 tyckte jag hon sa, så ca 2 år sedan. Det dem ska kolla nu är att se hur pass benskör jag är nu kontra sist samt hur det kommer bli med vidare behandling.
Men en sak jag blev lite fundersam över var att jag hade krympt på längden. Rätt mycket ändå tyckte jag det lät som, för jag har blivit strax under hela 2 centimeter kortare på bara två år. För de mätte mig idag med. Det tycker jag kändes mindre roligt, och fick mig att börja undra lite vad det beror på? Men vi kanske får mer svar på mätningen. Jag hoppas det.

Efter att jag var klar där så var jag och tog prover, samt lämnade en tavla till en utav mina smärtsjuksköterskor på sjukhuset. Hon hade vunnit i lördags på Pink Bubble Party. Hon kunde inte vara där under kvällen så jag tog hand om hennes lotter och kollade om hon vann. Det som var lite roligt var att hon vann en tavla som jag hade ritat motivet på. Det var på event-loggan och som vi hade skänkt till välgörenhetslotteriet. Så den var den tavlan jag gick förbi och lämnade.

Sen efter det mötte jag upp Anna och åt lunch tillsammans med henne och Jessica på Sibylla. Det var trevligt. Jag hade en tid kl.13:30 till min reumatolog så det var ingen idé att åka hem där emellan. Utan då var vi kvar i stan, där i närheten av sjukhuset istället. Så när vi hade ätit klart och suttit där på Sibylla ett tagit så tog vi en promenad i Boulognerskogen i det fina höstvädret. Det var lite kyligt, men det hade ändå blivit lite varmare än när vi först kom till sjukhuset. Så det var ändå rätt skönt ute och få lite frisk luft.

Besöket hos min reumatolog gick bra. Jag fick bl.a. tre kortisonsprutor i handlederna. Två i höger och en i vänster. Så jag hoppas de kommer hjälpa. Röntgen på njurarna såg också bra ut. De såg inga njurstenar, så det var ju ändå bra. Frågan är bara varför jag får så ont!? Vi misstänker om de ändå har någonting med bromsmedicinen att göra, men vi vet inte säkert. Eftersom jag tidigare har fått mycket problem med njurarna och urinvägsinfektioner pga den. Sen kan det även bero på medicinen jag fortfarande inte har fått tillbaka, eller fått tag på sen några månader tillbaka. Den som ska minska bildningen av njurstenar. Men han skulle i alla fall höra av sig till någon annan läkare om det finns någon alternativ medicin till den som jag skulle kunna börja med istället.

Sen ska jag också höja tillbaka bromsmedicinen lite, eftersom jag från den här veckan har fått sänkt medicinen jag tar för svampinfektionen i munnen och halsen. Den som jag fick sån lång behandlingstid på den här gången. Den krockade nämligen med min bromsmedicin och skulle göra att effekten skulle förstärkas så då fick jag halvera bromsmedicin. Men nu ska jag som sagt få höja upp den igen.
Jag tycker att jag har börjat blivit lite sämre i kroppen igen, så det blir nog bra att få höja den. Jag hoppas det ska hjälpa lite i alla fall så det inte blir ännu sämre.

Så har min dag sett ut. Jag tror inte jag var hemma förrän vid tretiden. Men det har ändå gått bra. Hoppas ni också har haft en bra dag! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229