Sjukhusdag deluxe - Från två till fyra

Hejsan på Er!

I onsdags blev det en riktigt lång sjukhusdag. Det var inte tänkte det från början. Egentligen var det bara tänkt att jag skulle dit på två sjukhusbesök, men det slutade istället med fyra, ett besök på apoteket och en sväng förbi röntgen för att hämta en kallelse. Jag varnar lite för att det här inlägget blev rätt långt.

Jag började dagen redan direkt efter frukosten med att åka till sjukhuset för att först ta prover. Det gick bra. Sen var jag förbi apoteket och hämtade ut en medicin innan det var dags för besöket hos min fysioterapeut kl.11.
Vi har haft en del kontakt över telefon sen jag var där sist för ca 1 månad sedan, men det var mitt andra ”fysiska” besök till henne sedan jag kom hem från sjukhuset i somras.

Vi pratade en hel del om hur det var nu och hur det har varit. Sen försökte hon hjälpa mig med att hitta ett läge för ryggen som kunde kännas rätt okej och avlastande, för just nu har jag inget sådant läge som känns bra. Utan precis allt gör bara ont. Sen tittade hon också lite på hur jag satt i min rullstol, eftersom jag tycker jag sitter så obekvämt. För inget läge känns skönt trots att dynan också är ny. Så det kikade hon lite på, och vad jag kanske skulle behöva för förändring. Bland annat tycker jag dynan känns alldeles för hård, och sen verkar en del bero på tyget i rullstolen. Men det visste jag redan. För det har min arbetsterapeuten från hälsocentralen redan beställt ett nytt, men när jag var till min fysioterapeut I onsdags så hade jag inte hunnit fått det än. Utan det fick jag bytt i fredags av Hjälpmedel SAM.
Det var däremot verkligen på tiden med tanke på att det inte hade bytts någon gång, och det är kring 4 år sedan jag fick den här rullstolen. Så det var dags vilket som kan man säga.

Sen kom vi även fram till att det bästa vore nog om min fysioterapeut ringde och pratade med min arbetsterapeut på hälsocentralen. Så det skulle hon göra. Det för att prata med henne om bl.a. min manuella rullstol, vad som kanske skulle vara bra att få till nu när jag har så ont i ryggen. För nu är den som sagt inte alls bra. Sen skulle hon även prata med henne om det finns någon möjlighet att man kan få låna hem ett stabilare gåbord. Ett gåbord som jag skulle kunna hänga över för att avlasta ryggen på. För då skulle jag kunna stå och hänga över det så jag får lätta på trycket som blir på ryggraden hela tiden när man sitter.
Jag fick göra det hos fysioterapeuten och det var faktiskt väldigt skönt. Det kändes som att jag fick lite avlastning i alla fall. Så jag hoppas jag kan få det!
Annars fick jag lite småtips då jag bl.a. ska försöka att bara avlasta ryggen så mycket som möjligt nu när jag har så ont. Inte försöka sitta så mycket, och framförallt inte i 90 grader, ha värme på och helt enkelt göra det jag kan tycka känns lite bättre. Det blev ett rätt långt besök den här gången, men det kändes behövligt. Det var ett väldigt bra besök tycker jag, också ska vi höras av när någon av oss hör något mer. Det vi väntar nu allra först på är svaret på röntgen.

Efter besöket hos fysioterapeut gick jag och åt lunch med Anna och Isabella. Det var trevligt. Vi gick och åt i cafeterian på sjukhuset. Det blev en sallad för mig. Egentligen var det tänkt sen att jag skulle åka hem efter det, men precis innan jag var till min fysioterapeut så ringde en utav mina smärtsjuksköterskor för att boka tid för medicinsk laser på benet. Då hade jag sådan tur att hon kunde där efter lunch så precis samma dag I onsdags, så då var jag till henne kl.13. Det var femte behandlingen nu som jag gjorde, men jag vet inte om jag kan säga att det har gjort så mycket på värken tyvärr. Förhoppningsvis så kommer det kanske.

Sen nästa grej som också hände under dagen var att en utav arbetsterapeuterna på arbetsterapin ringde när vi så precis skulle ta mat och köpa det i cafeterian. Det är med dem jag brukar träffa/prata med när jag har besvär ifrån det reumatiska med händerna. Jag ringde dem i måndags förra veckan för att prata med dem om min vänstra hand. Det eftersom det känns som att det rätt som det är bara kan blixtra/hugga till på insidan av handleden/handen utan förvarning och vid vissa rörelser, samt att det i princip bara har blivit sämre för varje dag. Det med blixtrarna och de började förra helgen.
Min tanke var lite om det kunde komma från ryggen eller om det rent av är ifrån handleden. Om det kanske är en svullnad i handen som gör att det trycker på några nerver, eftersom handleden nu också har börjat göra mer ont. Vilket som så hade jag sådan tur att hon arbetsterapeuten jag fick prata med också hade en ledig tid redan samma dag i onsdags kl.14 så hon kunde kika på det.

Så efter jag hade ätit lunch med Anna och Isabella blev det först raka vägen till smärt för att få medicinsk laser, och därefter vidare till röntgen för att hämta upp en kallelse. För när jag var på smärt så berättade min smärtsjuksköterska att jag hade fått en tid för en magnetkameraundersökning som i fredags. De skulle även vara med från smärtmottagningen då ifall jag skulle få jätteproblem med värken under själva undersökningen. Så det kändes bra.

Men då skulle jag i alla fall gå förbi MRT:en för att hämta en kallelse, samt att det var några frågor jag skulle fylla i inför undersökningen.
Därefter gick vi raka vägen till arbetsterapin för att träffa arbetsterapeuten. Det var inte min ”ordinarie” arbetsterapeut som jag egentligen ska gå till och är skriven hos (eller vad man kallar det) som jag fick träffa. Hon hade så mycket så hon skulle inte hinna, därför fick jag komma till en annan. Men det var samma som jag hade pratat med då tidigare under dagen när vi skulle äta lunch. Men hon var himla trevlig hon med.

Det besöket gick i alla fall bra. De gjorde båda besöken, även det på smärtmottagningen. Det går ju så himla fort att få medicinsk laser, plus att det inte känns någonting.
Under besöket hos arbetsterapeuten fick jag förklara vart jag har ont, hur det känns och om det blir värre i någon rörelse. Sen kikade hon på handen där över som jag visade. Hon klämde och kände en hel del, och hon misstänkte att det nog mer rörde sig om en inflammation i vänster handled och att det troligen tycker på några nerver så jag får den här blixtrande och huggande känslan. Hon tyckte i alla fall att jag skulle höra av mig till reuma om det.
Samma sak sa min fysioterapeut tidigare under dagen när jag var där också fast hon kikade på mina axlar och revbensfästen/bröstkorgen. För jag tycker det känns väldigt ofta som att det sitter fast något bak över bröstryggen och gör ont, och att det känns som att jag inte får luft eller kan ta djupa andetag. Hon sa nästan på en gång efter att hon hade klämt och känt lite över lederna/fästena att hon trodde jag hade inflammation i princip alla leder där över. Så hon tyckte också att jag skulle höra av mig till reuma igen om det.

Men det var den dagen. En lång sjukhusdag blev det helt enkelt. Samtidigt som det var rätt skönt att ändå få alla besök gjorda, än att jag skulle behövt åka på flera besök uppdelat på flera dagar. Så det var väl ändå bra i det hela, även om jag blev extremt trött efteråt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229