Skärgårdskrogen & Hedåsbadet

Hej på er! Hoppas ni har det bra i värmen. Herregud vad det nu känns som att man befinner sig i utlandet, och varmare låter det som att det ska bli. Men speciellt att det är så kvavt och varmt i luften, och har varit det så länge nu. Det var i lördags som det regnade, men annars har vi verkligen fått varit bortskämda med värmen. Den har ju hittills i alla fall inte tillhört den en utav dem klassiska svenska somrarna, så som dem brukar vara. Ärligt så börjar jag tycka att det är lite för varmt ibland. Det var nästan skönt när det fick komma lite regn där i lördags och bli en liten annan typ av luft, så för mig får det gärna regna någon mer dag. Men då tycker jag det är väldigt jobbigt med värmen nu också, säkert med tanke på att jag inte är nå pigg. MIN HELG
På lördagen regnade det ute och var inte så roligt väder, så vid lunch bestämde vi (jag, A, Anna, Mamma & Pappa) oss för att åka ut till en restaurang i Utvalnäs som heter Skärgårdskrogen. Den kan jag varmt rekommendera. Det var mysig miljö, grymt god mat och riktigt trevligt ställe att umgås på. Men det var främst en fiskrestaurang så det gäller kanske att man gillar fisk, även om det fanns några andra alternativ också. Jag åt pepparlax med färsk potatis och romsås, och sen till efterrätt ordnade dem jordgubbssorbe med färska jordgubbar. Riktigt gott!
Det här var nog ett av dem bästa restaurangerna jag har varit på. Speciellt när man inte tål allt och har en hel del allergier. De var väldigt hjälpsamma och kom med flera förslag på vad dem kunde göra, så det gjorde det extra roligt. Sen senare under lördagen var vi bara hemma och slappade. Jag och A slappade i hammocken på mamma och pappas altan, sen på kvällen blev det även fika där med familjen och farmor och farfar. Det var mysigt. Så mysigt nu när man spontant bara kan träffas och ha det trevligt tillsammans. Vi hade tänkt gått på bio eftersom det inte var så roligt väder, men mot kvällen sprack det upp och var riktigt skönt ute så då blev vi kvar hemma istället.

Under söndagen blev vi först hemma under förmiddagen. Jag mår som allra sämst i illamåendet då så det blir mest bara att ta det lugnt där fram till lunch. Sen blir det ju jobbigt efter varje måltid (de som går i) med. Annars kan det bli lite lite lugnare en stund därimellan, även om den alltid ligger där och lurar.

Efter lunch var jag och A i alla fall ut en sväng på gården, prata lite med mamma o pappa och tog det lugnt. Sen blev det bestämt att jag och A skulle följa med mamma och pappa på en liten sväng med bilen. På en lite mini-roadtrip kan man säga. Vi var bortåt Forsbacka och Sandviken till, och sen hamnade vi på Hedåsbadet av en slump. Där var det jättefint, så vi satte oss där på ett matställe/glass-ställe och åt glass. Där fick man verkligen lite utomlands-feeling, med stranden och vattnet och alla som låg på stranden och solade eller åt glass. Så det var mysigt.

Sen åkte vi hemåt igen, handlade lite på vägen hem och därefter blev det dags för middag. A lagade pasta med salsiccia, körsbärstomater, rödlök, citron, gurka och några fler saker. Grymt gott! Jag var helt slut efter bilresan och trippen till Hedåsbadet så jag låg och vilade lite undertiden han lagade maten. Så himla gulligt av honom. Sen en liten stund efter middagen åkte vi till badet i Eskön tillsammans med Anna. Vi hade gjort fruktsallad som vi hade med oss och åt på och hade det trevligt. Det var ett litet bad med en liten brygga och några bådar och några bänkar som man kunde sitta vid. Det ända negativa var att det var en grymt brant backe ner där, så det var på gränsen att vi vågade ta oss ner för att sedan också komma upp. Men det gick! Tur Anna hade starka benmuskler.
Så jag har ändå haft en riktigt bra helg måste jag säga. Speciellt med tanke på mitt mående så tycker jag ändå jag orkat med gjort lite saker. Så det har varit roligt. Hoppas ni också hade en bra helg!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229