Släng av matförgiftning? Sjuk?

Detta inlägg skulle ha lagts ut redan i söndags, men av någon anledning så publicerades det inte. Därav att de nu kommer försenat någon dag. Men ni får tänka er att det lades ut i söndags istället för idag.

Nu i några dagar har jag inte känt mig som mig själv. Först trodde jag att jag hade åkt på en lättare släng av matförgiftning, för innan helgen gjorde jag och Elin middag ihop och efter att vi hade ätit blev både hon och jag dålig. Vi mådde väldigt illa, fick ont och kände oss konstig i magen samt att vi fick huvudvärk. Vi mådde helt enkelt inte bra. Men först tänkte vi kanske att vi hade blivit övermätta eller något, för vi var väldigt hungrig när vi åt så vi kanske åt alldeles för fort. De var vad vi tänkte då i alla fall.

Sen tänkte inte jag mer på det, så dagen efter åt jag samma till lunch. Det vi hade lagat var Alspånsrökt lårklubba från Scan. Det var sån här "slow cooked" sak så jag skulle göra klart det sista i ugnen så den fick yta och krydda på. Så vi bara salt och pepprade på den lite.. Det blev gott, men det var inte så roligt att jag mådde dåligt på det ännu en gång till sen. För strax efter att jag hade ätit lunchen så började jag må sämre och sämre igen.
Sen hade jag tidigare under morgonen vaknat med huvudvärk (kvar sen kvällen innan), men efter att jag hade ätit lunch så fick jag ännu mer ont i huvudet, började känna mig sjuk, må illa och blev svälld och hade ont i magen. Inte roligt! Så då började jag verkligen misstänka om det var köttet det berodde på. Eftersom det var direkt efter maten den här gången med. Alltså båda gångerna, och jag var inte helt bra i mellan måltiderna heller. Så det var inge roligt.

Men sen resten av dagen efter lunchen där så blev det mycket vila och väldigt lugnt, eftersom jag inte alls var pigg och mådde dåligt. Men sen på kvällen så började jag även känna mig feber-svettig och hade ont i halsen. Så då började jag misstänka om jag höll på att bli sjuk istället. Och sen dess har jag inte känt mig riktigt hundra.
Under hela helgen har jag haft ont i halsen, känt mig febrig och sådär svettig som man kan känna sig när man har feber, går på alvedon och inte har någon ork kvar men ändå försöker göra något fast orken inte finns där. Så har min helg varit.

Det är väl inte förrän idag på eftermiddagen som jag har börjat känt mig lite bättre, men inte bra för magen är fortfarande dålig. Imorse (söndags) hände t.ex. en grej som inte är så rolig, men som är en självklarhet för många. Men jag hade tur, för det är inte en självklarhet för en person som behöver hjälp. Känns lite pinsamt att säga det, men jag lärde akut på toa, och det var under tiden då jag egentligen inte har någon assistent hos mig schemalagt.
Men då hade jag sådan tur att Emelie inte hade hunnit åkt än så hon kunde hjälpa mig. För annars hade det inte blivit roligt. Jag vill inte ens veta vad som hade kunnat hända. Men då hade jag i alla fall sådan tur att hon var här trots att hon hade slutat och kunde hjälpa mig.

Mitt schema som det ser ut nu för mina assistenter är att jag har ett litet bryt mellan kl.06-08 på morgonen mellan bytet av assistent. Det är lagt då eftersom jag då troligast sover och behöver minst hjälp jämfört med mitt på dagen då jag är vaken, men det är inte optimalt. För det har hänt flera gånger att jag lär ha hjälp då med, men jag har fått valt lite mellan pest eller kolera kan man säga. Så egentligen vill jag inte ha det så, men tyvärr är det inte jag som bestämmer det och kan göra något åt det. Så just nu är det så det ser ut.
​Sen tror jag det är mycket ovissheten om när det kan hända som är jobbigt för mig, eftersom jag har mycket problem med magen och vet aldrig när det händer. Det är frustrerande, speciellt då när det kan hända just den där stunden då jag är ensam.

Det är flera gånger det har hänt just vid den där tiden, och då har dem varit så otroligt snäll och hjälpsam ändå och hjälpt mig. Om det har varit så att de har varit kvar. För annars får dem ju åka när de vill däremellan kl.06-08, också kommer min nästa assistent kl.08. Men det brukar vara lite olika med hur dem gör, om dem är kvar på morgonen eller inte beroende på hur morgonpigg dem är. Sen om det är så att de har varit kvar så har de varit så snälla och sagt att de kan hjälpa mig om de är så, förutsatt att de är kvar.
​Men om dem inte skulle vara här och jag måste på toa så är det ju som det är. Jag kan ju inte göra något hemskt nog. Det lär ju bli en olycka tragiskt nog. Usch, de hoppas jag verkligen jag aldrig kommer behöva uppleva!

Så jag hade som sagt tur idag, men det är hemskt att det kan hända. För det är inte roligt att inte känna sig trygg under den tiden med att jag inte har hjälp om jag behöver. Eftersom jag aldrig vet när det kan inträffa, för sen när det också händer så blir det akut. Då måste jag dit NU och inte strax. Sen händer det ju under dagarna med såklart, men då har jag ju hjälp. Så då är det ju lugnt, och det är ju i alla fall skönt att jag har det.

Nu vände det här inlägget helt kring vad det egentligen skulle handla om. Men det ska bli spännande att se hur jag mår imorgon, för jag har en del som skulle behöva ordnas. Men jag får ta det jag orkar helt enkelt och kan. Resten ordnar sig.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229