Snabb tid på smärt

Hej fina ni!

Då har första dagen på denna vecka också snart gått mot sitt slut. I mitt tidigare inlägg så nämnde jag lite kort att jag inte har mått så bra den senaste veckan, framförallt med massa illamående och huvudvärk samt nackvärk. Sen har jag en hel del fler biverkningar eller symtom också, men det har varit dem som är jobbigast.
Därför ringde jag till smärt idag, eller egentligen pratade jag med dem redan i torsdags (har jag för mig att det var), för att prata med dem om att förnya recept på medicin samt kring mitt mående. Men då kom vi fram till att vi skulle avvakta till efter helgen och sen höras av igen efter det. Därför ringde jag dit igen idag, eftersom jag fortfarande bl.a. mår så illa och inte har någon aptit, är väldigt trött, mitt blodtryck har gått upp senaste veckorna (skulle hålla koll på det till hjärtläkaren), får som ångestkänsla i kroppen som kommer och går, bara för att nämna några. Så jag mår helt enkelt inte så bra.

Efter ett samtal igår kväll med både mamma och Sara (vän & assistent) så kom vi fram till mer och mer att det måste vara abstinens det är jag känner. Men jag har inte riktigt förstått det även om jag har tänkt det. Men jag har nog mer tänkt att så länge det går bra med värken vid nedtrappningen så är det ingen fara med abstinensen, men kroppen påverkas ju på så himla många fler sätt än bara genom värk när det gäller abstinens. Det finns verkligen listor långa med saker och sätt man kan må på, och allt är ju såklart individuellt från person till person, och medicin och medicin.

Jag har ju börjat trappa ner en till medicin efter att jag blev av med gabapentinen som jag efter 1,5 års nedtrappning äntligen blev fri ifrån. Sen efter det började jag för tre veckor sedan att trappa ner metadon. Men den har ärligt hittills varit jobbigare att trappa ner. Rätt stor skillnad tycker jag, nu när jag börjar inse varför jag mår som jag gör på den här nedtrappningen.

Sen är det verkligen skillnad på att trappa ner/ut medicin och medicin har jag märkt. Därav att symtomen har varit lite olika, och olikt från längre tillbaka när jag t.ex. skulle trappa ut stora doser morfin. Men det är också den abstinensen jag kommer ihåg mest och är "van" vid. Så det är nog också lite därför det gör det svårare för mig att förstå eller få ihop allt. För att det lätt blir rörigt kring vad allt beror på, eftersom svaren kan bli så många.
Men just den här gången har jag nog haft lite svårt att lägga ihop pusslet om varför jag mår och mått som jag gjort. För jag har nog inte förstått det riktigt förrän nu. Så det är ändå lite skönt tycker jag, när det känns som att jag börjar få ihop bitarna. För ovissheten, den är INTE rolig.

Men då fick jag i alla fall komma dit redan idag och träffa min smärtsjuksköterska som jag har gått till längre tillbaka och fått akupunktur hos. Så då fick jag bl.a. akupunktur, hon kollade mitt blodtryck några gånger, vi pratade och sen skulle hon även diskutera med min smärtläkare om det kanske är så att jag behöver få medicin för att lindra just abstinensen. Sen skulle vi även se hur dem här nålarna hjälper.

Just precis nu mår jag fortfarande illa, har ingen direkt matlust men både vid lunch och middag tycker jag nog ändå att det gick lite lite bättre att få i mig maten. Även om det inte är som förr, men det är ändå lite åt rätt håll. Sen kunde jag ju även ta mig till sjukhuset idag vilket jag knappt skulle ha klarat förra veckan, eftersom det kändes som att jag skulle spy så fort jag reste mig.

Jag hoppas i alla fall det kommer bli lättare. Jag vet ju att det inte är någonting som varar för evigt, men det säger inte att det inte är jobbigt för det. Sen går allt lite upp och ner från dag till dag, förutom nu den senaste veckan då jag mått som jag har gjort. Det är en väldigt svår balansgång det där. Men lite symtom/biverkningar får jag nog räkna med, men sen ska det vara hållbart också.
Men jag hoppas framförallt det här med akupunkturen kan hjälpa lite, och sen om eventuellt medicinen för abstinensen kan hjälpa. Det visar sig, och det får jag nog svar om imorgon. Jag hoppas det!

Imorgon kommer det bli en riktigt tidig imorgon. Då ska jag vara på sjukhuset redan kl.07:30 för att göra det här testet på endokrinmottagningen som vi var tvungen att avbryta för några veckor sedan. Det eftersom dem inte fick dit någon av kanylerna pga att jag var så svårstucken. Så imorgon blir det dags för försök nr.2. Men jag hoppas det kommer gå bra i alla fall!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229