Som bortblåsta

Godmorgon finisar!
Hoppas ni sovit gott! Jag har sovit bra tills kring fyratiden då en sköterska kom in och skulle ta blodprov på mig. Det gick inge bra. Vi fick inte ens ut en droppe blod efter sticket. Helt otroligt. Min kärl verkar verkligen ha gett upp nu och vill inte bli stuckna nå mer. Så det har inte varit en helt lätt start på dagen och denna morgon.

Hon gjorde två försök, sen sa hon att det inte var någon ide att försöka nå mer, eftersom det inte finns några kärl att sticka i. Hon såg inga fler att göra ett försök på. Antingen är de alldeles ärriga, alldeles blåa och full i blåmärken eller så syns det inte. Jag tror mycket beror på alla stick, och antibiotika/mediciner jag har fått via blodet den här senaste veckan.
Det har varit en hel del, och det brukar kunna påverka kärlen mycket. Plus att jag tar ju kortison som också är en vanlig orsak till att man blir mer svårstucken, och att dem blir väldigt sköra så de lätt spricker.

Jag har varit med om att det har blivit ungefär såhär tidigare, men kanske inte exakt såhär heller. Att det inte ens går att ta ett blodprov. Det har mer varit att kärlen inte vill samarbeta och blir väldig sköra och spricker. Sen brukar det dock ta ett bra tag innan dem har återhämtat sig och bli bättre igen. Men det är nog inte så konstigt att dem är såhär om man tänker efter.

Så nu vet jag inte vad dem ska göra, eftersom det vore väldigt bra om vi kunde få till det där blodprovet så vi får en uppföljning och kan se hur mina värden ser ut nu. Om dem fortsätter och går åt rätt håll. Men jag får se vad de säger och gör helt enkelt.

Gillar

Kommentarer