Stor undersökning på Endokrinmottagningen

Hej på er och hej tisdag!

Idag blev det en extremt tidig morgon för mig. I alla fall jämfört med när jag annars brukar gå upp. Det var i alla fall något min kropp inte gillade. Det är en sak att vakna tidigt och kunna ligga kvar i sängen och vakna till liv, men när man måste gå upp på en gång när klockan ringer, då är det inte lika roligt. Då går det segt kan jag lova.
Men dagen har ändå gått över förväntan måste jag säga, för jag var lite nervös inför den. Framförallt eftersom jag lärde vara fastande och inte fick ta min morgonmedicin som jag brukar. Men det har som sagt ändå gått bra.

Jag skulle vara på sjukhuset redan kl.07:30 idag på Operationsmottagningen. Det för att få hjälp att sätta dit två kanyler, en i vardera arm. Det för att jag sen skulle till Endokrinmottagningen för att göra det här testet för att kolla mitt tillväxthormon. Det hette GHRH-Arginin har jag för mig.

Det är ett test som tar tre timmar och som jag skulle vara fastande under. Det var väldigt mycket prover som togs samt att de gav mig något läkemedel som skulle stimulera så jag skulle producera mycket tillväxthormon. Det förstod jag det som i alla fall, och sen mäter man det genom blodproven som dem tog vid flera olika tidpunkter, och genom det ser man hur mycket min kropp producerar, och ifall jag behöver medicineras för det. Det ska bli spännande att se vad det visar, om jag har brist på det eller inte och i så fall hur mycket.

Jag hoppas bara det inte dröjer alltför länge. Men det känns väldigt skönt att det äntligen är gjort. För sist när vi skulle göra testet för ca 3 veckor sedan så lärde vi avbryta det pga att vi inte fick dit några kanyler. Det var även därför jag fick börja på Operationsmottagningen idag så dem där fick hjälpa oss att få dit dem, och det gick väldigt bra. Hon var riktigt duktig hon som stack mig och klarade få dit dem på första försöken. Så det var riktigt skönt!
Men som sagt, nu är det bara väntan kvar. Sen får vi se om jag kommer behöva medicineras för det eller inte, men det återstår att se.

Gillar

Kommentarer