Svar på röntgen

I fredags ringde min fysioterapeut, eller det var min nya fysioterapeut som jag ska få träffa lite när min andra fysioterapeut inte har tid. Eftersom hon är väldig fullbokad i sommar. Hon ringde och i alla fall och ville boka in lite tider för träning där på fysioterapin. Det känns skönt att jag ska få komma igång med det nu igen där, och få lite extra hjälp.

Men vi pratade också om röntgensvaren på ryggen och nacken. För det var dem vi väntade på, eftersom hon inte ville boka in några tider förrän vi hade fått dem. Så vi visste vad dem visade. Men enligt vad hon kunde se så kunde dem inte hitta någonting, vilket är bra! Men då undrar man ju istället vad felet då kan vara? Varför har jag så ont? Det måste ju nästan vara ryggskott som jag först trodde, men jag vet inte. Jag kan tycka att det har varit lite bättre den senaste veckan. Men sen nu sedan i helgen har jag haft mer ont igen. Jag tror det blev sämre efter att jag hjälpte farmor att plocka krusbär. Sen har jag haft mer ont i nacken igen också. Det verkar gå lite i perioder upp och ner, men det varvas mellan ont och väldigt ont. Så jag kan ju inte säga att det är bra.

Men jag tänkte fråga min reumatolog nästa vecka när jag ska dit om vi inte kan göra en magnetkameraundersökning i alla fall på nacken. För den är väldigt besvärlig. För jag vet bara för 3 år sen när jag också hade det väldigt besvärligt med nacken så syntes det inte något på vanliga slätröntgen men på magnetröntgen så gjorde det de. Så jag hoppas vi kan göra den undersökningen igen, men det visar sig. Även fast det kanske inte kan göra så stor skillnad så får man i alla fall svar på vad det kanske kan vara och bero på. Och bara det i sig kan ju vara lite lugnande.

Men det var i alla fall skönt att det inte syntes några förändringar på röntgen. Det är ju lite lugnande i sig bara det. Men det var i alla fall vad hon kunde få fram och se. Men man kommer ändå inte ifrån frågan som kvarstår kring varför jag har så ont.

Gillar

Kommentarer