Svar på vad det är jag drabbats av

Hej igen!
Både i förrgår och igår (tisdag) har det inte varit så bra. I måndags kände jag mig först rätt skaplig där kring åttatiden när Elin kom. Men redan där vid niotiden började jag känna mig mer och mer hängig, febrig, matt, yr och bara inte kry helt enkelt. Något kändes inte bra.
Sen resten under måndagen var jag inte heller pigg utan var sämre än vad jag hade varit i söndags. Jag hade även väldigt svårt att fokusera. Det kan vara om vi t.ex. tittar på en film eller om jag rent av bara ska berätta någonting. Då kunde jag bara somna rätt som det var, eller så tar det en evighet för mig att berätta någonting, och då har jag tappat bort mig några gånger på vägen där också. Jag kände/känner inte riktigt igen mig själv helt enkelt. Det är nästan så jag känner mig lite förvirrad, men det är tydligen inte konstigt om man har infektion.

Igår kände jag mig även febrig ända sedan jag vaknade, samt att jag hade en hel del febersvettningar igen. Det hade jag också mycket av i början när jag blev sjuk för en vecka sedan, och nu var dem tillbaka men såklart inte i samma utsträckning som när jag låg i 40°C feber. Sen har jag fortfarande väldigt svårt att få i mig vätska och mat, så det gör ju också att allt bara går i en ond cirkel. Men vad ska man göra? Det kommer garanterat från infektionen.I måndags kom läkarna in till mig på rond väldigt tidigt. Tidigare än när ronden brukar vara har jag för mig. För jag kommer ihåg att jag reagerade på det. De sa att dem nu hade fått svar på vad det var och att jag skulle få byta antibiotika, eftersom dem nu visste vad det var för typ av bakterie. Så nu har jag fått bytt sort till en annan i tablettform. Den är även mer nischad på den bakterie som jag har drabbats av.
Sen har dem även börjat sänka hydrokortisonet (kroppens egna kortisol) med 1/3, eftersom de höjde den x3 dagen jag blev inlagd. Det är väldigt viktigt att den höjs när jag t.e.x. får feber. Det pga att jag har binjurebarkssvikt och då får kroppen bl.a. svårt att hantera en infektion utan lite hjälp. Det är därför man höjer den "vanliga" dosen en gång per grad man har feber, och jag som var på 40°C fick öka den x3. Men sen när man ser att febern börjar gå tillbaka och går åt rätt håll så ska man ganska snabbt börja trappa ner den igen. Så det var de dem började med i måndags litegrann.Sen verkar det som att det är Urosepsis (blodförgiftning) jag har drabbats av. Väldigt skrämmande om ni frågar mig. Jag tror fortfarande att jag inte riktigt kan förstå vad jag varit med om, eller rent av hur det kunde ha gått. Det är läskigt! Men det är ändå skönt att veta vad jag har drabbats av, och vad som har orsakat att jag mått/mår som jag gör. Urosepsis betyder (vad jag förstår) att den har kommit (i mitt fall) in via urinvägarna och sedan har gått upp i njuren(arna) och sen i blodet. Så förstår jag det som.

Jag tycker allt som hänt den här senaste veckan, har varit väldigt skrämmande, läskig, omtumlande och sen känner jag enorm tacksamhet. Tacksamhet för att det gick så bra som det ändå gjorde. Det kunde gått betydligt värre, även om jag också har varit/är väldigt sjuk nu med.
Det läskigaste var nog att allt gick så himla fort när jag blev dålig. Jag vill inte ens tänka på vad konsekvenserna och hur det kunde ha blivit om jag inte hade ringt 1177 där på natten, och om jag inte hade åkt in där på en gång. Men det gjorde jag, så det var tur. För annars hade jag alla gånger varit betydligt sämre. Därför är jag också så glad över att jag kom in när jag gjorde så jag kunde få hjälp fort.
Sen till alla er som hjälpt och hjälper mig vill jag ge ett STORT tack till, ett STORT tack för all hjälp! Utan er och ert jobb vet jag inte vad som hade hänt eller för den delen hade kunnat hända! Kram Elin

Gillar

Kommentarer

Stina
Stina,
Stackars dig. Hoppas verkligen att det vänder för dig snart
Elin Hellgren
Elin Hellgren,
Tack så mycket Stina! Det hoppas jag med! Kram ✨
IP: 82.99.3.229