Svartvitt vs färger

Här kommer lite kvällstankar när man inte kan sova. Vad olika alla dagar kan vara. Allt från rolig till tråkig, jobbig till lätt, lång till kort osv. Ja ni förstår nog vad jag menar. Ingen dag är den andra lik helt enkelt.

Jag har haft några väldigt lugna sköna dagar. Men sen i början av förra veckan var det istället mer katastrof. Jag tycker sånt här kan vara lite jobbigt, att ingen vecka kan vara den andra lik. Just det här att jag inte vet om den kommer vara bra eller dåligt. Visst är det så för alla, men det känns som att det kan svaja och vara lite mer oförutsägbart för bl.a. mig och fler som är i liknande situation som mig.

Sen något jag mer och mer börjar känna av är att det snart har gått ett år sedan jag hade en riktigt tuff period. Det var då jag hade så fruktansvärt ont i mitt vänstra smalben/underben som kom från ingenstans. Det var då jag tillslut blev inlagd på MAVA under ca 3 veckor tid med smärtstillande dropp efter att ha kämpat hemma under 2 veckor tid först. Sen blev det ju även kaos med både magen och alla infarter när jag låg inlagd, så det var ingen tid jag tänker tillbaka på med glädje.

Sen känner jag på mig mer och mer att midsommar börjar närma sig. Jag kan inte riktigt släppa det och sluta tänka på vad som kommer hända i år. Sen behöver det såklart inte hända något, men dem senaste 3-4 åren tillbaka har det varit riktigt dåligt. Jag har i princip varit liggandes varje år. Just på midsommarafton också. Det har antingen varit sån extrem huvudvärk så jag knappt har kunnat titta och bara har varit liggandes, eller så har jag haft sådana smärtor så jag inte har vetat riktigt vart jag ska ta vägen.

Därför går jag lite smått och bävar nu inför årets midsommar och vad som kommer hända i år. Även om jag såklart inte vill tänka så, för det behöver faktiskt inte alls hända någonting. Troligtvis kommer det inte det. För det kan ju faktiskt bli en riktigt bra midsommar i år, även om den såklart kommer bli annorlunda ändå med tanke på covid-19.

Men vilket som så blir den säkert bättre än vad den varit de senaste åren. Det är vad jag hoppas på i alla fall och måste försöka utgå ifrån. Men ibland är det lättare sagt än gjort. Det är precis som att vissa händelsen följer med en i samband med vad man kanske tidigare har upplevt och varit med om, och det här är en sak hos mig som har fastnat lite extra.

Sen vill jag försöka att inte vara en person som fastnar i saker och grubblar för mycket. Det pga att jag då vet att jag säkert kommer ha svårt att ta mig vidare ifrån det. Även om man säkert såklart behöver göra det ibland med, men jag brukar i alla fall försöka att inte göra det. Inte för mycket och ingående i alla fall, och speciellt inte när det gäller saker jag vet att jag inte kan påverka. Jag försöker att tänka att det bara är onödig energi, och att det är bättre att lägga den energin på det om det faktiskt skulle bli något, än att oroa sig i onödan innan.

Gillar

Kommentarer

MinResaTumörMittLiv
elinnhellgren
elinnhellgren,