Telefonsamtal med min reumatolog

I måndags ringde jag till reuma för att prata med dem angående att jag mycket troligt har fått svamp i munnen igen. Det känns som det i alla fall. Det är inte lika illa som förut, men ändå så pass att jag mycket troligt tror att jag har det. Jag ville i alla fall prata med dem ifall jag skulle behöva behandling för det, eller ta något test för att se om jag har det eller inte.

Vilket som, med tanke på dem symtom jag har så tyckte min reumatolog att det ändå var så pass tydligt att det inte behövde tas något test. Utan jag fick en vätska utskriven som jag ska gurgla i munnen och sen svälja tre gånger om dagen.
Den är inte lika effektivt som de tabletter jag fått tidigare när jag haft det, men med tanke på att den tabletten krockade med så många av mina mediciner just nu så sa vi det att vi börjar med att prova det här. Annars blir vi tvungen att göra de ändringar som behövs och ta den behandlingen jag haft tidigare ändå.

Sen blev det att vi fortsatte prata om hur det var nu, samt att vi gick igenom min medicinlista så den stämde (vilket den inte gjorde). Det sker så mycket ändringar nu så det var skönt att få den uppdaterad och rätt. Vi pratade även lite vidare kring framtiden och att vi måste försöka blicka framåt trots allt som hänt, även om det är lättare sagt än gjort.

Sen kom vi även in på att prata vidare kring anmälningar och försäkringar osv. Så det ska vi kika närmare på. Vi har även ett fysiskt läkarbesök på onsdag, så det blir också bra. För då får vi chans att prata vidare kring hela min sjukdomssituation och hur den ser ut idag och vad vi ska för plan här framöver.

Men samtalet kändes i alla fall bra. Jag tror vi pratade i närmare en timme, men det var också en hel del att gå igenom. Jag är verkligen så tacksam över att jag har honom som läkare, för han är verkligen bäst och gör allt han kan. För det känner man verkligen, att oavsett om det är över ett telefonsamtal eller ett fysiskt läkarbesök så har han fullt fokus på mig och ingen annan utan stress.

Gillar

Kommentarer