Telefontid med Endokrinläkaren

Idag på förmiddagen så pratade jag med min Endokrinläkare. Vi hade en telefontid som uppföljning på vårt tidigare besök som var för ca 1 månad sen. Telefonsamtalet gick bra. Det hade ju redan hunnit blivit lite ändrade planer med kortisonet, men nu känns det som att vi har en plan igen. En plan både för benskörheten och till kortisonet.

Sen fick jag svar på några frågor jag hade, så det kändes skönt att få svar på dem. Det var bl.a. en fråga om hur stor dos prednisolon jag ska ta nu om jag skulle få feber. Hur mycket och så, eftersom det är bokstavligen livsnödvändigt för mig att jag får i mig den här medicinen. Speciellt när inte binjurarna kan producera det kroppsliga kortisolet själv. Det är bl.a. kortisolet som reglerar temperaturen i kroppen om man t.ex. blir sjuk och har feber, sen gör den ju många fler saker. Så den är verkligen nödvändig för att vi ska klara oss.

Därefter pratade vi också om Forsteo. Det är min medicin som jag tar varje dag för att bygga upp skelettet och minska benskörheten. Det är snart dags för en bentäthetsmätning på kroppen, och det ska jag nog få göra så snart som möjligt lät det som. Det ska bli riktigt spännande att få svar på den, för det är lite det här svaret som kommer utvärdera om medicinen gjorde någon nytta eller inte.
Sen skulle han även boka in mig för att få Aclasta dropp. Det är också en medicin som ska hjälpa till att bibehålla skelettet som det är idag och skydda från att det ska bli skörare igen. Så jag håller tummarna! Sen planerar vi lite för att vi kanske ska kunna börja med nedtrappningsplanen av hydrokortison efter sommaren/början av hösten. Så det känns bra ändå! Vi har en plan som det ser ut nu!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229