Tidig morgon - Illamående

Igår hade jag ingen bra start på dagen. Jag vaknade redan vid fyratiden på morgonen av att jag hade så ont i magen och mådde väldigt illa. Illamåendet är något jag är extremt trött på att ha nu, och framförallt dem senaste tre dagarna har det varit riktigt jobbigt. Jag förstår inte varför det aldrig vill ge sig. För det är lika med huvudvärk. Det har jag också haft mer av den senaste tiden, men varför vet jag inte.

Jag har ju som ni vet om haft besvär av illamående egentligen ända sedan i somras. Det var då min aptit i stort sett försvann och sen har det gått lite upp och ner med illamåendet även om den alltid har funnits där och legat och lurat under hösten. Däremot sen lucia när jag var till min reumatolog senast så har illamåendet gått över till nästa nivå och blivit ännu jobbigare. Jag har därför börjat misstänka om det kanske har något med min bromsmedicin att göra. För det var efter det besöket som jag höjde den medicinen (Xeljanz) till att äta varje dag morgon och kväll. Innan tog jag varje morgon men varannan kväll. Sen fick jag även sänka antibiotikan lite som jag tar för att motverka att jag ska få urinvägsinfektion. Så min tanke var ju egentligen att illamåendet skulle bli ännu bättre pga att jag fick sänka den. Men icke.

Jag pratade lite med både min fysioterapeut och smärtsjuksköterska idag när jag var på besök till dem och då tyckte framförallt min smärtsjuksköterska att jag borde höra av min till reumatologen. Prata med dem om det, för jag gör ju precis allt jag kan för att försöka lindra det. Allt från att ha illamåendearmband (sea-band/åksjukearmband), till att köra TENS-apparaten, få akupunktur, äta lite och ofta, soppor, varm mat/kall mat osv. Mer kan jag inte göra. Så jag tänkte ringa dit imorgon och prata med dem om det. För nu är jag riktigt i bristningsgränsen känns det som. Det är nästan så jag hellre hade haft mer ont någonstans än detta illamåendet, för det vet jag hur jag ska hantera.

Om ni har några tips på saker som kan hjälpa får ni jättegärna kommentera det här nedanför. Jag är tacksam för alla tips som finns att prova.

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
Usch låter inget vidare, ring så att du kan få någon hjälp. Krya på dig 💕
nouw.com/evaeliasson