Tillkommer hela tiden

Lederna är inte riktigt på min sida idag. Det har dem inte riktigt varit dem senaste dagarna heller. Jag har mer ont och har känt mig stelare i kroppen. Jag tror vädret har påverkat det en hel del, i alla fall skyndat på det hela. Det ska bli skönt att jag ska till min reumatolog nästa vecka. För det känns som att kroppen inte riktigt kan klara av att hålla inflammationerna borta. För jag har hela den här inflammations- sjukdomskänslan i kroppen också, som man kan få av inflammationerna eller om dem är påväg att komma. Jag var ju till min fysioterapeut igår och hon tyckte ju bl.a. att mitt högra knä såg svullet ut. Sen känner jag av fler ställen också som gör ont. Men jag tror vi måste diskutera min medicin vid nästa läkarbesök, alltså bromsmedicinen. Just nu tar jag ju en som heter Otezla. Det har varit den bästa hittills, men det är så synd att jag inte klarar av att ta full styrka pga biverkningarna. Eftersom den annars verkar fungera väldigt bra på mig, men inte tillräckligt eftersom jag inte kan ta full dos. Men nu känns det på något vis att den börjar sluta fungera. Eller i alla fall inte hjälper lika mycket.

Jag vet inte vad det finns för andra mediciner jag kanske skulle kunna testa, eftersom jag redan har testat i stort sett alla mediciner som finns ute på marknaden för tillfället. Det är ju om det har kommit några nya mediciner nu nyligen. Men det får jag väl kanske höra på läkarbesöket nästa vecka.

Det tråkiga är bara att det ska vara såhär. Jag hoppas verkligen att det är en tillfällighet, men vi märker väl om det fortsätter komma tillbaka (som det har börjat göra mer och mer). En positiv grej är i alla fall att jag inte har behövt gått till någon annan läkare under sommaren och fått kortisonsprutor. Utan jag har klarat mig, men då har jag mått dåligt i några veckor också. Men det är bara att hålla ut. Sen tror jag inte folk förstår riktigt hur dålig jag egentligen mår. För jag tror jag är ganska bra på att dölja det, på både gott och ont. Men tillslut brister det också, som det kan göra för alla i olika sammanhang.

Dem jobbigaste ställena jag har ont på nu är tårna på höger fot, höger knä, höger tumme och långfinger och över handryggen, vänster lång- och ringfinger, nacken, ryggen i navelhöjd och en diffus värk över armbågarn och axlarna. Så det är på en hel del ställen. Men det är bara att ta en dag i taget och göra så gott man kan.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229