Tisdagens alla sjukhusbesök - #1 Handkirurgen & arbetsterapeuten

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men jag kan ta det i turordning då jag var på besöken i tisdags. Från början skulle jag "bara" varit på tre sjukhusbesök i tisdags, men det slutade med fem. Jag tänkte dela upp det lite så inlägget inte blir hur långt som helst. Så jag tänkte börja med handen.

Först av allt i tisdags var jag till ortopedmottagningen för återbesök till min handkirurg på 3 veckors kontrollen på handen. Det besöket gick bra. Det ser ut att ha läkt enligt planerat, så nu ska jag få börja göra lite lättare träning som sakta ska ökas på med tidens gång.
Men nu till att börja med ska jag få börja röra litegrann på knogarna, men endast vid träning. Träningen kommer jag få hjälp med av en arbetsterapeut som ska hjälpa mig under träningens gång och vad jag ska göra för något. Eftersom jag sakta ska öka på den, och satt det blir rätt. Arbetsterapeuten fick jag också i tisdags direkt efter besöket hos handkirurgen.

Det besöket gick också bra. Jag fick några olika träningsövningar som jag ska göra. Det var ca 5-6 olika övningar som jag ska göra 4-5 gånger om dagen. Det var inte lätt och gör väldigt ont när jag ska göra träningen, men det är bara att kämpa på. Jag vet ju sen tidigare när jag opererade käkleden för något år sedan att träning gör nytta. Det gynnar att göra som dem säger hur jobbigt det än är, även om det känns lite som en börda just nu som bara är jobbig och gör ont.

Sen fick jag en ny viloskena för handen istället för gipset/förbandet som jag hade innan. Den här viloskenan jag fick nu ska jag ha dygnet runt förutom när jag gör träningen. Det är en hård skena helt i plast med tre band över som man spänner fast den med. Jag kan inte säga att den är jätteskön, men det är skönt att jag nu kan ta av den och vara utan den när jag t.ex ska duscha.

Men nu är det i alla fall bara att kämpa på, träna och försöka hålla igång med träningen. Sen är planen att jag ska tillbaka till arbetsterapeuten nästa vecka och handkirurgen på nytt återbesök om ca 3-4 veckor tror jag det var.
Fortsättning om i tisdags kommer..

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229