Tog den idag

Jag har för mig att jag skrev om det här i något tidigare inlägg, om att jag fick hoppa över min bromsmedicin (Cosentyx) i torsdag. Det pga att jag trodde jag var påväg att bli sjuk, och verkligen inte kände mig pigg då. Därför ringde jag och pratade med reuma om hur jag skulle göra i torsdags, om jag kunde ta den fast jag inte hade feber (vad jag visste) eller om jag skulle hoppa över den. Där tyckte dem bl.a. att jag skulle avvakta till efter helgen för att se hur jag mår då. Eftersom det inte är bra att ta den om man är eller håller på att bli sjuk. Alltså om man känner sig febrig och hängig.

Så jag har väntat. Men så tycker jag att jag har känt mig lite bättre på den fronten angående att bli sjuk, typ förkyld både igår och idag så idag bestämde jag mig för att ta den. Så jag tog den nu ikväll. Så det hann bli lite tidigare i alla fall. Eftersom jag ska börja ta den lite tätare än vad jag gjort.

Jag hoppas jag gjorde rätt om att ta den ikväll. För annars kan det ju bli lite "droppen" som gör att en infektion kan bryta ut, med tanke på att den sänker immunförsvaret. Så vi får se, men jag tror det går bra. Känns som det nu i alla fall.
Men det är svårt att veta vart gränsen går gällande just när man ska hoppas över eller när man kan ta den. Men man får helt enkelt gå lite på magkänslan och känslan på hur man mår. Annars får jag ta allt som det kommer. För om jag blir sjuk, ja då blir jag sjuk, och då får jag ta de då helt enkelt. Annat kan jag inte göra, för det är ingen ide att gå och oroa sig i onödan. Det blir bara att lägga onödig energi på något som kanske aldrig ens kommer hända. Men nu är den tagen i alla fall, så jag håller tummarna.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229