Träning för både hand & kropp

Igår kände jag mig lite piggare än vad jag gjorde i förrgår. Jag var till sjukhuset en sväng under förmiddagen. Jag hade två sjukhusbesök. Det var först ett till arbetsterapeuten och sen ett till fysioterapeuten. Både besöken gick bra. Hos arbetsterapeuten gick vi igenom övningarna jag har som jag ska göra flera gånger om dagen. Jag fick lite ändringar, att jag kunde minska på några och sen att jag skulle fokusera mer på dem som var för just knogarna (fingerlederna närmast handryggen). Det, eftersom det är där jag har sämst rörlighet.

Jag fick även några nya rörelsen som bl.a. ska träna styrkan i handen, plus att jag nu kommer få använda handen vid lite "lättare belastning" som dem kallar det. De kan t.ex. vara att använda handen när jag ska äta, sminka mig och ja vid lättare saker helt enkelt. Så det blir nog bra, men väldigt ovant. I alla fall i början.

Hos fysioterapeuten gjorde vi mer träning den här gången. Det gick bra, men jag blev verkligen helt slut. Jag har verkligen tappat mycket energi och ork under den här perioden då jag har varit sämre och inte kunnat träna som förut pga handoperationen och infektionerna.
Men det som ändå var lite roligt, om man kan säga så var att jag inte verkar ha tappat så himla mycket muskler och styrka. Klart knät är svagt, men det har ändå återhämtat sig bra och rätt fort. Så det är skönt, och en rolig överraskning. För jag måste ändå ha varit duktig på att bibehålla den styrka jag hade innan.
Vi har bokat in lite tider nu mer regelbundet och varje vecka, så det känns bra och roligt att börja komma igång lite igen.

Det var gårdagen. Det jag gjorde förutom sjukhusbesöken var att duscha och bada Harry, och sen på kvällen provade jag och Elin att baka en kladdkaka utan ägg. Det var ett recept där man bytte ut äggen mot fiberhusk istället, men den blev sådär. Den blev för det första klar mycket snabbare än vad det stod, så den blev rätt torr (och då tog vi ut den 5min innan sluttid), men den smakade väl ändå helt okej även fast det kanske inte var den godaste kakan jag ätit.
Men jag ska nog inte göra om den. Jag blev sugen på att prova göra det, eftersom pannkakorna mamma gjorde häromdagen smakade riktigt bra. Så då tänkte jag att det här också kanske skulle bli det. Men man vet ju inte heller förrän man har testat.
Förutom det gjorde vi inte så mycket resten av eftermiddagen/kvällen förutom att laga middag.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229