Två jobbiga dagar

Godmorgon på er fina ni!

Jag hoppas det är bra med er och att ni haft en bra tisdag. Jag har haft två riktigt kämpiga dagar med höjning på en utav mina mediciner jag tar. Därav min frånvaro litegrann. Det var både i måndags och tisdags som har varit riktigt jobbiga. Sen får se hur det blir idag, om det blir en liknande dag eller inte.

Grejen är den att jag blir så himla påverkad och groggy av medicinen när vi håller på och höjer den, och det är någonting jag inte alls gillar och tycker är väldigt jobbigt. Speciellt inte första dagen av höjningen dagtid, för då blir jag verkligen helt däckad. På natten går det lite lättare eftersom man ändå sover bort det värsta av det då, men det kan man inte riktig göra på samma sätt på dagen. Men igår (tisdags) var jag ändå lite mer ”med” i matchen eller hur man ska förklara det, så det var ändå skönt. För jag kan ibland nästan tycka att det känns lite läskigt att verkligen inte känna att man har kontroll, och sen bara kunna somna från ingenstans.

För sen är ju jag en sån person som verkligen inte gillar att tappa kontrollen, och tycker det är väldigt jobbigt eftersom jag är lite av en kontrollmänniska. Jag gillar att ha koll på läget om man säger så. Vilket jag inte får när jag mår såhär, så det är ingen jättebra kombo. För det blir jobbigt på två sätt kan man säga. Både rent fysiskt med groggy-känslan och att jag känner sig helt väck, och sen känslan psykiskt av att jag verkligen inte har kontroll. Det krockar verkligen.

Medicinen jag nu har fått höja är en medicin som ska hjälpa mer på nervsmärta, och jag tycker ändå det hjälper lite. Det märkte jag ganska fort, så det är ändå skönt. Jag hoppas den kommer hjälpa lite till allt eftersom bara det kanske går lite mer tid, annars tror jag nog att jag kommer behöva höja den ytterligare. För det är fortfarande väldigt ont stundvis.

Sen om man tänker kring att jag blir så ”borta” blir ju i alla fall successivt lite lättare och bättre allt eftersom kroppen vänjer sig vid dosen. Så det är ändå skönt att känna och veta, även om det här och nu är väldigt jobbigt. För det är verkligen inte roligt att tappa kontrollen sådär. Inte vad jag tycker i alla fall. För jag blir alltså stundvis så borta att jag som t.ex. i måndags somnade sittandes vid matbordet, eller bara somnar bort under telefonsamtal. Något jag ALDRIG brukar göra.

Det var i alla fall som värst i måndags, sen har jag varit extremt trött och inte kunnat fokusera på någonting. Inte ens en film/serie eller egentligen någonting överhuvudtaget. Utan jag har somnat och sovit en hel del, eftersom jag verkligen inte har kunnat hålla ögonen öppna. Sen har det varit som värst under förmiddagarna efter frukost då morgonens medicin har kickat in, hållit i sig som mest fram till lunch och sen därefter sakta blivit bättre när den värsta av medicinen har börjat försvunnit.

Så det är en jobbig period helt enkelt, för jag vet inte heller inte om vi kanske måste höja den ytterligare lite. Vi får se med värken helt enkelt, och om det måste höjas mer så brukar jag göra det ungefär var tredje dag. Eftersom det annars blir alldeles för jobbigt med den här gorggy-känslan och kontrollkänslan av att verkligen känna sig helt borta och yrslig. Så man får göra det sakta och successivt helt enkelt.

Jag har i alla fall fått en tid till min smärtläkare imorgon (torsdag) vilket känns skönt. Just satt vi får prata igenom allt lite och se vad vi skulle kunna komma fram till, för just nu känns det inte alls hållbart. Jag lever i princip i en säng sängliggandes med fötterna i högläge hela tiden, förutom när jag äter. Eftersom det absolut inte går att ha nere fötterna mer än nödvändigt. Sen har jag fått låna hem en annan rullstol nu som jag sitter i som har benstöd satt benen kommer mer rakt ut och har så mycket högläge som det går. I alla fall satt jag ska kunna sitta uppe undertiden jag äter.

Satt så ser det ut. Inte alls roligt. Men hoppas ni får en bra dag idag i alla fall, så hörs vi snart igen. KRAM!

Min ständigt lilla sovkompis och beskyddare.

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
Vilken kämpe du är, styrkekramar till dig 💞
nouw.com/evaeliasson
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack så mycket Eva! Kramar till dig med 💗
nouw.com/elinnhellgren
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Styrke kramar till dig 💕
nouw.com/passionbagareokock
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack så mycket! Kramar till dig med! 💗
nouw.com/elinnhellgren
IP: 82.99.3.229