Uppfräschning på schemat

I helgen var ju jag och köpte den där "side by side" cykel (parcykeln) som man kan cykla två på. Jag och Emelie var ju och köpte den i lördags kväll i Sandviken, så i söndags hade vi en lite servicestund på den med pappa. Han hjälpte mig att fixa till den lite.
Men förvånansvärt nog så var det inte så mycket som behövde göras. Den var verkligen jättefin och jag gjorde verkligen ett kap. En sån här cykel kostar ny kring ca 40 000kr, och närmare 60 000kr om man ska ha el också. Hutlösa priser för en cykel, och dem pengarna vill jag inte lägga på en cykel. Så först till att börja med hade jag tur att jag fick låna och prova sådan cykel av avd70, länsrehab i Sandviken så jag fick möjligheten och se om det kunde vara någonting för mig. För sen hade jag funderat på att söka fonder, men nu behöver jag inte göra det.

Problemet har varit att det inte har funnits några begagnade till salu. Inte i hela Sverige. Inte förrän nu, och då hade jag tur att det var skapligt nära med. Den här hade jag turen och fick för 5 000kr. Det var ett väldigt bra pris om man tänker i vilket kick den är i, och jämfört med vad dem annars kostar.

Men när vi började kolla på den och skulle börja undersöka däcken, så blev vi positivt överraskade med att det bara var att pumpa dem. För dem var varken torra och mönstret i däcken såg helt okej ut. Sen hade det inte heller åkt ut direkt nå luft. Så det var inte punktering som hon jag köpte den av trodde. Sen var det inga repor eller rost någonstans heller, så jag hade verkligen tur måste jag säga. Det jag behöver fixa är någon bra dyna som jag/vi kan sitta på och sätta fast så den inte åker omkring. Annars är det nog ingenting mer. Det är bara att cykla så mycket jag orkar. Det jag skulle vilja ordna är ett nackstöd, eftersom jag har mycket problem med nacken och skulle behöva det. Men det ska jag kolla upp. Annars är det bara att trampa så mycket jag orkar.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229