Urinvägsinfektion

Nu känner jag att det måste vara nog. Igår fick jag det äntligen ordnat att en läkare skrev ut antibiotika till mig (igen) för tredje gången, eftersom min urinvägsinfektion fortfarande är kvar. Jag har blivit skickad fram och tillbaka mellan hälsocentralen och reuma flera gånger fram och tillbaka sedan i tisdags. Men tillslut var det en av dem som tog tag i det och hjälpte mig.
TREDJE GÅNGEN GILLT!
Jag fick veta redan förra torsdagen (precis innan påskhelgen) att urinodlingen jag hade lämnat tidigare under den veckan inte såg helt bra ut. De hade sett att någonting verkade misstänksamt, men att preliminärsvaret visade på något fynd. Det fick jag veta av reumatologsjuksköterskan när jag pratade med henne på förmiddagen.
Sen var jag till tandläkaren och gick förbi dem på hälsocentralen och pratade med dem om de hade fått svaret. De hade dem inte, men hon trodde det skulle komma under eftermiddagen.

Det som var så frustrerande var sen när hon ringde tillbaka på eftermiddagen och säger att svaret hade kommit och att hon hade pratat med hälsocentralsläkaren, den som var i jour då. Då säger hon att den läkaren tyckte det såg bra ut och att jag kunde börja med min bromsmedicin.
Då ifrågasatte jag det, eftersom jag hade hört av min reumatologsjuksköterska att det inte såg helt bra ut enligt henne. Och sen efter att vi hade pratat vidare lite till så säger hon att det visar något på snabbstickan med som dem brukar ta. Då blev jag ännu mer osäker och kände att jag inte ville börja med bromsmedicinen, även fast läkaren hade sagt det. Så då kom jag och hon överens om att vi skulle höras av på tisdagen efter påskhelgen igen, och att jag även skulle höra av mig till reuma då. Det för att kolla vad dem tror, eftersom dem har "hand om" bromsmedicinen.Jag ringde till reumatologen i tisdags som jag och sköterskan kom överens om innan påsk. Sköterskan på reuma ville då efter att jag hade berättat för henne om svaret och att hälsocentralsläkaren tyckte jag kunde börja med bromsmedicinen. Då tyckte hon att det nog bäst vore om jag fick prata med en av deras reumatologer, eftersom jag hade lite fler frågor angående andra saker med.

Dagen efter, alltså i onsdags fick jag prata med en av reumatologerna på reuma på förmiddagen. Den reumatologen jag fick prata med sa att jag inte alls fick börja med bromsmedicinen. Det eftersom jag klart och tydligt fortfarande har urinvägsinfektion. Då höll jag på och bli TOKIG (!!).
När ska det sluta? Varför säger en läkare att det ser bra ut och den andra att det inte gör det? Det är frågor jag inte kommer få svar på, men huvudsaken var i alla fall att jag inte tog bromsmedicinen som den första läkaren rådde mig till. Utan att jag istället lyssnade på mig själv om att det inte kändes helt bra att börja med den, när sköterskan på reuma tidigare under den dagen hade sagt att det var något som såg misstänksamt ut.
SKICKAD FRAM & TILLBAKA
Sen var nästa problem att det inte var helt lätt att få till vem som skulle bestämma hur jag skulle behandlas. För det var inte en självklarhet vem som skulle ta på sig ansvaret, eftersom jag blev skickad fram och tillbaka flera gånger mellan reuma och hälsocentralen. Det kändes precis som att ingen av dem ville ta tag i det. Men tillslut efter en del samtal med dem båda blev det i alla fall en utav reumatologläkarna som skrev ut en tredje antibiotikakur och sort till mig igår.
Så nu håller jag verkligen tummarna på att den här sorten och kuren ska fungera. Annars har jag faktiskt ingen aning om vad man kan göra för att få bort den.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229