Vårdskada nr.1 - Klämda reumatiska fötter

Nu kommer äntligen inlägget ni kanske har väntat på, vad det egentligen var som hände förra torsdagen på röntgen med mina fötter!?

Såhär var det. Jag skulle till röntgenmottagningen på eftermiddagen förra torsdagen (30/1-20) för att röntga mina knän. En stående knäröntgen inför ett läkarbesök till ortopeden som min reumatolog skrev remiss till vid mitt tidigare besök. De vill nu se hur status ser ut i knäna (framförallt höger) med tanke på att jag har fått mer besvär med det. De vill kolla om det kan vara någon typ av förändring på gång med tanke på min sjukdom.

Det som hände var i alla fall att mina framfötter blev klämda mellan röntgenapparaten och golvet, framförallt höger fot som redan innan var väldigt besvärlig med svullnad, extrem ömhet och dålig cirkulation. I och med att jag har en smärtproblematik sedan tidigare så krävs det inte mycket för att smärta ska triggas igång och bli svårhanterlig.

Jag kämpade mig igen om undersökningen så den blev gjord, men under hela den tiden så eskalerade bara värken. På grund av att fötterna gjorde så ont och hur fötterna såg ut direkt efter undersökningen så ville dem göra en ny röntgen över båda fötterna, eftersom båda fick sig en smäll. Röntgen visade varken någon skelettskada eller förändring på de inopererade plattor och skruvar jag har.

Det blev en lång väntan på röntgen, och trots att vi frågade om att få träffa en läkare angående smärtlindring så fick vi ingen hjälp med det. Jag blev hemskickad med en linda och råd om högläge för båda benen. Värken eskalerade ytterligare och jag sov kanske max 1-1,5 timme den natten. Inte mer.

Direkt dagen därpå ringer jag en utav mina smärtsjuksköterskor om råd om vad jag ska göra, pga den ökade smärtan. Jag får rådet att ta mig till akuten för att få hjälp med värken, med tanke på min smärtproblematik och få hjälp med att bryta den. Efter en hel dag (från kl.11:30 till kl.22:00) på akuten blir det tillslut bestämt att jag ska bli inlagd på ortopedavdelningen med smärtlindrande dropp för att försöka bryta smärtan.

Det var en hel del problem med att få dit en kanyl både på akuten och avdelningen så jag skulle kunna få komma igång med droppet. På akuten fick de dit en liten kanyl (bebiskanyl) efter åtta försök. När jag kom upp på avdelningen slutade den att fungera, och efter två ytterligare försök fick de dit en vanlig kanyl som höll bättre.


Det var min torsdag och fredag kan man säga, och sedan dess har jag legat inlagd på ortopedavdelningen.

Gillar

Kommentarer

Alexandra
,
Men som om du inte har så det räcker. Vad otäckt att de klämde dig. Håller tummarna för att det blir bättre snabbt. All styrka och varma kramar till dig Elin ❤❤❤
elinnhellgren
elinnhellgren,
Ja det var inte alls roligt.. och det blev ju så stora konsekvenser av det hela.. Tack så jättemycket Alexandra! Det hoppas jag med! Massor med kramar till dig ❤️❤️❤️
nouw.com/elinnhellgren
Jessica på OP
,
Nej men fy Elin och aj! 😱 Hoppas att de blir en anmälan i form av Lex Maria eller dyl på de där. Sköt om dig Elin och en styrke kram 🌸
elinnhellgren
elinnhellgren,
Ja det är helt sjukt! Inge roligt alls.. 😔 Ja någon typ av anmälan blir det, ska bara gå igenom och kolla upp allt med hur man går till väga osv. För det har hänt en hel del fler saker också. Tack så jättemycket Jesssica! Kram till dig med
nouw.com/elinnhellgren
elinnhellgren
elinnhellgren,